Puigneró proposa que Sant Cugat aculli el Museu de les Matemàtiques de Catalunya

Vol que es 'repesqui' el projecte que ja es va plantejar fa cinc anys


  • Comparteix:

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, el santcugatenc Jordi Puigneró, ha proposat aquest dimarts en una entrevista a Cugat.cat que la ciutat aculli el Museu de les Matemàtiques de Catalunya. Un projecte que ja es va plantejar al municipi fa cinc anys, però que finalment es va ubicar a Cornellà de Llobregat en forma d'exposició permanent. Ara, però, el conseller explica que l'espai ha quedat petit i trasllada a l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que es 'repesqui' i que la ciutat sigui seu estable del museu.

'Estic segur que si l'Ajuntament ho inclogués a la seva agenda, des de la Generalitat posaríem totes les facilitats perquè el museu pogués venir a Sant Cugat', ha avançat Puigneró a Cugat.cat després d'oferir a la Casa de Cultura la conferència 'Catalunya, una nació digital en forma de República', que ha comptat amb una quarantena de persones.

El santcugatenc ha explicat que és un suggeriment que encara no ha traslladat personalment a Fortuny i que espera poder-ho fer en els propers dies. 'Sant Cugat és una ciutat molt jove, amb molts infants, i les matemàtiques avui són fonamentals en la revolució digital', ha emfatitzat. També ha afegit que 'seria una bona oportunitat per a la ciutat repescar un projecte que hauria pogut ser molt important'.

Una proposta de fa cinc anys
La proposta d'ubicar-lo al municipi la va capitanejar Puigneró com a regidor del primer govern de Mercè Conesa, el qual va arribar a un 'acord verbal' amb l'Associació Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA) per acollir el projecte a la Casa Jaumandreu un cop la Policia Local la deixés d'utilitzar com a comissaria. La iniciativa, però, no va generar consens entre la resta de formacions polítiques del consistori, que van considerar que l'espai -on posteriorment s'hi ubicaria l'Ateneu- s'havia de destinar a 'propostes per al barri'.

El projecte s'emmirallava en museus com el Mathematikum de Giessen, a Alemanya, i el Momath de Nova York, i volia mostrar les matemàtiques de forma didàctica i intuïtiva, així com les aplicacions d'aquestes ciències a la vida quotidiana. Finalment, però, la proposta es va quedar al Palau Mercader de Cornellà, on l'associació ja hi havia inaugurat una exposició permanent, que encara exhibeix i que havia de ser el pas previ a l'establiment de la seu estable del museu a Sant Cugat.

















Jordi Puigneró

Estic segur que si l'Ajuntament ho tingués a l'agenda, des del Govern posaríem totes les facilitats perquè el museu pogués venir a Sant Cugat.

Jordi Puigneró

És un suggeriment d'un projecte que penso que podria ser molt atractiu per a la ciutat ja que hi ha molts infants. A més, és una iniciativa que vol acostar les matemàtiques de forma intuïtiva i fer-les més atractives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.