Acaba l'any i Promusa segueix sent la protagonista


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 20/des/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dilluns va tenir lloc el darrer ple municipal de l'any, que incloïa l'aprovació dels pressupostos del 2019, tot i que en altres anys els hem aprovat en un ple extraordinari. Però ni ple ordinari, ni ple extraordinari, els comptes municipals per l'any vinent queden, de moment, prorrogats. L'alcaldessa va retirar-los de l'ordre del dia perquè no tenia garantida la seva aprovació, al·legant que volia disposar de més temps per assolir l'acord, com si la necessitat de comptar amb uns nous pressupostos fos una novetat sobrevinguda i hagués agafat a aquest govern a contrapeu.

No només hem acabat l'any sense pressupost per al vinent, sinó que l'hem acabat constatant allò que fa tant de temps venim denunciant, que la gestió de l'empresa municipal d'habitatge Promusa és un desgavell. En aquest mandat ho hem posat de manifest en diverses ocasions.

Tot just recent encetat l'actual mandat vam haver de demanar, juntament amb la resta de l'oposició, una comissió especial per aclarir què havia passat amb la construcció del bloc d'habitatges de protecció oficial de la plaça dels Rabassaires que Promusa va adjudicar a l'empresa Teyco, presumptament vinculada al finançament irregular de Convergència, és a dir al cas del 3%. Fruït de les conclusions d'aquesta comissió el ple va reprovar el gerent de l'empresa pública, que a dia d'avui encara segueix al capdavant.

I acabem el mandat havent de regularitzar tant als comptes de l'Ajuntament com als comptes de Promusa una ampliació de capital realitzada, encara que sembli mentida, l'any 2005. Per altra banda, també hem hagut de regularitzar el deute de més de 15 milions d'euros que Promusa va contraure l'any 2010 amb l'Ajuntament, després que aquest li "encarregués" la gestió dels mercats i aparcaments de Mira-sol i Volpalleres. Tot això per tal d'evitar assumir aquesta quantitat com a deute i després de la incapacitat de tirar endavant aquests dos projectes. La contraprestació havia de liquidar-se el 2015 i a dia d'avui tan sols s'han liquidat poc més de 500.000 euros.

Sort que d'aquí mig any, quan finalitzi aquest mandat, podrem dir orgullosos que l'empresa municipal d'habitatge de Sant Cugat farà exclusivament habitatge públic de lloguer. Algú podria pensar que no s'hauria de celebrar allò que és obvi, però en el cas de Promusa, no ha estat així. ERC-MES va posar com a condició 'sine qua non' per donar suport als pressupostos del 2016 que l'habitatge públic fos exclusivament de lloguer i des de llavors que aquest compromís ha retornat a Promusa la seva raó de ser. Perquè no ho oblidem, ningú qüestiona la necessitat de comptar amb una empresa municipal per fer, en la ciutat amb els lloguers més cars del país, habitatges de lloguer públic, el que qüestionem i reprovem és sens dubte la seva gestió.

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.