Bon dia, caminant/ciclista de Collserola!


  • Comparteix:

joan.puigdomenech

Joan Puigdomènech


Publicat: el 31/des/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan caminem pel bosc normalment et saludes quan et creues amb algú: Bon dia! Bon dia! Segurament no ens coneixem, o potser només ens coneixem de vista i si ens trobéssim al mig de la ciutat no ens saludaríem. Però ara i aquí ho fem en la bona tradició del país. Collserola acull avui en dia també a ciclistes que gaudeixen de la natura fent exercici físic, fent salut. Bon dia!, els dic i molts d'ells em responen. Altres viuen en el seu món o atenen a la seva colla i m'ignoren.

Em fa l'efecte que amb aquests que em tornen la salutació compartim, no solament el plaer de gaudir de la natura de Collserola, sinó també el desig de conservar-la. Ens diuen que per a assegurar la bona convivència entre ciclistes i caminants, per protegir la natura de Collserola a Sant Cugat hem aprovat una Ordenança de circulació de bicicletes al Parc Natural de la Serra de Collserola. I, diguem-ho de passada, jo mateix alguna cosa he tingut a veure en aquest tema.

Estic convençut que amb qui acabo de saludar-me, ell amb bicicleta i jo a peu, estem d'acord en què:

- El ciclista ha de vetllar pel caminant, que és més fràgil, moderar la velocitat, avisar de la seva presència, ser generós amb el caminant.
- El caminant ha de compartir de bon grat el camí amb el ciclista que a més de gaudir de la natura fa esport (o sigui més salut).
- Tots dos sabem que Collserola necessita cura: els corriols s'erosionen amb facilitat i cal no utilitzar-los, el parc necessita algunes zones de quietud que cal respectar pel bé de les espècies que hi viuen,

Ben mirat pels dos que ens hem trobat a Collserola potser no ens calia l'Ordenança. Potser haurem de fer un edicte estimulant a què caminants i ciclistes es donin el 'Bon dia!' quan coincideixen a Collserola, encara que quan es creuin per Santiago Rusiñol no acostumin a fer-ho.

Ves a saber si, sovintejant-nos la salutació, l'ordenança perdrà el seu sentit i haurem de convenir en retirar-la per innecessària.Que així sigui!

JOAN PUIGDOMÈNECH és regidor de l'equip de govern i membre del PDeCAT



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.