Més habitatge assequible

Susanna Pellicer


Publicat: el 15/gen/19
Opinió| Columnes

Hi ha moltes persones que esperen rebre bones notícies aquest any, segur. Concretament a Sant Cugat, el dia 30 de gener, 58 famílies en rebran una. És el dia en què l'Ajuntament farà el sorteig de 58 pisos nous de lloguer protegit que estan al barri de Volpelleres.

Aquest fet, junt amb els 32 pisos per gent gran que lliurarem al febrer i l'inici de la construcció de dues noves promocions de protecció oficial, ens posen en la ruta correcta que ens hem fixat: que l'any 2030 tinguem 1.600 habitatges de lloguer protegit a la ciutat.

Per aquesta raó, en el pressupost del 2019, hi destinarem més de 2.000.000 d'euros amb la voluntat que el màxim de persones puguin desenvolupar el seu projecte de vida a Sant Cugat. Ampliem els recursos i els serveis necessaris per fer-ho, atenent també, les necessitats socials i les situacions de famílies amb vulnerabilitat: ajuts per pagar lloguers, reduccions de l'IBI, rebuts d'aigua i electricitat, etc. Amb aquesta idea, hem volgut donar un impuls a l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) perquè atengui totes les consultes sobre el tema d'habitatge, oferint assessorament, mediació, tramitació de diversos ajuts i fent recerca a la borsa d'habitatge.

Aquesta és la nostra prioritat: aprofitar totes les oportunitats.

SUSANNA PELLICER és tinenta d'alcalde d'Habitatge