L'extensió del programa Escola Nova 21


  • Comparteix:

esther.salat

Esther Salat


Publicat: el 21/gen/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En els darrers anys l'Ajuntament de Sant Cugat ha prioritzat les polítiques educatives en l'eix estratègic de la innovació educativa, fomentant el desenvolupament de nous marcs d'aprenentatge que propiciïn el desenvolupament de les competències, habilitats i valors que els infants i joves necessiten en ple segle XXI. Un món caracteritzat per ser un món canviant basat en la informació i el coneixement.

L'any 2016 l'Ajuntament de Sant Cugat es va incorporar a l'Aliança Escola Nova 21, acceptant l'encàrrec de liderar la dinamització de la xarxa dels 11 centres educatius del nostre municipi adscrits a aquest programa.

El programa Escola Nova 21, també s'alinea amb el concepte de ciutat educadora que durant més d'una dècada hem integrat com a municipi, i que ha anat evolucionant cap al concepte de ciutat que aprèn, en el sentit de promoure la creació d'espais, programes i processos d'ensenyament-aprenentatge significatiu vinculats a la realitat i a l'entorn, amb la clara voluntat d'evidenciar que l'administració local pot i ha d'esdevenir un actor clau en matèria educativa.

Davant el repte d'assolir els objectius del programa d'Escola Nova 21 en el desplegament de la xarxa d'aprenentatge compartit, vàrem optar per fer-ho de la mà del ICE de la UAB, que ha aportat la seva experiència i bagatge en innovació, pràctiques d'aula i en dinamització de xarxes, per tal de garantir que la dinamització de la xarxa constitueixi un ecosistema d'innovació i transformació, que pugui aportar el necessari valor afegit als centres educatius.

La valoració d'aquest any i mig de funcionament de la xarxa ha estat molt positiva per part dels centres participants, i ens encoratja a obrir els objectius de la xarxa a la resta de centres del municipi, adaptant el procés als diferents ritmes i prioritats dels centres educatius.

Fa unes setmanes fèiem públic l'acord del Departament d'Educació de la Generalitat i les entitats municipalistes (que representen els ajuntaments del territori català) pel qual no només es donava continuïtat al programa Escola Nova 21, sinó que aquest esdevenia política pública, en tant que el
Departament d'Educació pren el relleu per liderar conjuntament amb els ajuntaments, les xarxes de canvi i transformació educativa. Sens dubte, això ens obre de nou, moltes oportunitats per a promoure i donar suport a la millora i la transformació dels centres educatius de Sant Cugat.

ESTHER SALAT és membre del PDeCAT i regidora d'Educació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.