Revenja versus responsabilitat


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 7/feb/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Divendres 8 de febrer es realitzarà un ple municipal on s'aprovarà el pressupost municipal de l'any 2019. Aquesta vegada no haurà entrat en vigor l'1 de gener. Aquest pressupost s'aprovarà amb el suport d'ERC-MES arrel d'un acord de pressupost signat i d'hores llargues de negociacions i garanties.

ERC-MES va subscriure els anys 2016 i 2017 un acord d'estabilitat pressupostària amb el govern municipal (Convergència i Unió després PDeCAT-Demòcrates). Aquest acord va permetre que s'implementés per primera vegada (una part) la tarifació social, es fes el pla del barri del Monestir - Sant Francesc o es planifiquessin diferents inversions, entre elles l'anhelada Sala de Concerts pública.

Aquestes accions es van anar desenvolupant, en alguns casos a ritme caribeny, però una vegada pactat el pressupost de 2017, el govern municipal va trencar l’acord amb el nostre grup . Va ser un cop dur, no us ho negaré, molta de la feina va quedar en no res i el 2017 i 2018 va veure com s'aturaven o s'alentien molts dels projectes acordats que milloraven la vida de la ciutadania de Sant Cugat. El govern va optar, legítimament però trencant acords, per aprovar el pressupost de 2018 amb el regidor del PSC i el regidor que va abandonar el grup de la CUP-PC. El nostre grup va votar en contra del pressupost de 2018.

Canvi d'escenari. Canvi d'alcaldessa i tinent d'alcalde d'Economia, remodelació govern. El govern municipal no té majoria per aprovar un nou pressupost i enceta una ronda amb els diferents grups. Les abstencions de la CUP, Xavier Cortés (Units per Avançar) i ERC-MES permeten que el pressupost continuï el seu tràmit. El nostre grup considera que, per responsabilitat, pot deixar passar el pressupost amb una abstenció sempre i quan hi hagi un altre grup que hi doni suport. L'alcaldessa retira el punt de l'ordre del dia del ple, no hi ha prou suports i el nostre grup solament ha garantit una abstenció sobretot a canvi de més inversions en habitatge públic.

I ara què fer? Revenja pels anys 2016 i 2017 i els seus incompliments? Revenja pel trencament de l'acord pressupostari? Veure'ls perdre una votació estratègica? Hipotecar inversions per ressentiment?

Hem optat per intervenir, negociar inversions, demanar garanties de compliment, posar sobre la taula els acords passats no realitzats i no posar als veïns i veïnes com hostatges d'unes eleccions municipals que estan a punt de venir. A continuació us deixo el text de l'acord, on hi ha propostes noves, concrecions importants en habitatge, sobre el Pla del Barri del Monestir, la Sala de Concerts o subvencions per reduir l'impacte del tribut metropolità associat a l'IBI (residencial però també comercial) i també un record d'allò pactat anteriorment i que s'ha d'executar.

L'actual govern municipal té una nova oportunitat de demostrar que té paraula. Certament, la memòria diu el contrari i per això hem fixat garanties i calendaris, però que ningú oblidi que passi el que passi ens tornarem a trobar en el camí i que el seu possible incompliment s'haurà d'explicar a la ciutadania i als votants.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.