Tinc por


  • Comparteix:

joan.soler

Joan Soler


Publicat: el 18/feb/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Tinc por. Ho reconec'. Així comença el conseller Joaquim Forn el seu llibre 'Escrits de presó', mostrant la seva sinceritat un home valent a qui l'Estat acusa de greus delictes. En els actes del dimarts 12 i la manifestació a Barcelona del 16 s'ha denunciat un Estat que acusa, empresona i porta a judici dotze catalans que han defensat, amb la paraula i la negociació, els drets d'un poble i que mai, ni un sols cop, no han empès ningú a actuar amb violència, a fer o a imposar per la força.

Denunciat un Estat que retorça i perverteix les interpretacions de la seva pròpia llei amb un obsessió per a la qual tot s'hi val: el manteniment del status-quo d'una elit dirigent, majoritàriament conformada per famílies hereves del franquisme. Elit perniciosa per als ciutadans del seu país, convertida en mestre en el frau i la mentida, corrompuda amb milers d'exemples reconeguts, però enormement poderosa. Sense el seu enorme poder resultaria inversemblant l'obcecació de la judicatura espanyola per mantenir l'acusació de rebel·lió.

Tinguem present que defensar i promoure la independència de Catalunya és legal! Ho ha confirmat la justícia d'Alemanya, la de Bèlgica i la del Regne Unit.

Denunciat també a l'Estat per la seva defensa, enfrontada a totes les evidencies, d'un relat en el que l'1 d'octubre del 2017 qui va aplicar la violència van ser els ciutadans que mantenien els braços en alt. I pel manteniment de la presó preventiva en contra del criteri de no pocs juristes i catedràtics de dret penal espanyols i de totes les anàlisi i opinions d'experts internacionals, amb crítiques mai sentides en l'àmbit de les estructures jurídiques europees. Sols un Estat segrestat per la gent indigne que exerceix el seu control pot exhibir-se en la utilització del Poder Judicial per evitar afrontar un conflicte polític.

Tenim feina per denunciar l'Estat i honorar i defensar els homes i dones que avui s'enfronten al judici. Feina a fer pels que creiem en la democràcia i la defensa cívica dels drets de ciutadans i pobles. Des de la diversitat, una riquesa cabdal de la nostra societat, defensar-los ens imposa la unitat d'acció de totes les forces socials, partits i entitats. De tots els que som al carrer, a casa, a l'escola o a la feina, per oferir als acusats, a tots ells, el suport de la societat. Unitat reclamada per una majoria de la ciutadania i que els que formem part dels partits polítics i les entitats socials no poden desatendre o endarrerir.

Però, sabeu, companys? Ara sóc jo qui he de dir: 'Tinc por. Ho reconec'. Tinc por de que nosaltres, el petit món dels polítics i membres de les organitzacions, no siguem capaços d'oferir, als nostres homes i dones acusats al Tribunal Suprem, la unitat que ajudaria en la seva defensa.

Per aquesta por, per l'enorme importància del que està en risc, m'atreveixo a fer una crida a tots els partits i entitats socials de Sant Cugat per enfortir la unitat en la defensa dels acusats i en la denúncia del Estat que els jutja. Ells i elles, i la justícia de la seva lluita ens ho exigeix!

JOAN SOLER és vocal del Comitè Executiu del PDeCAT




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.