Taques fosques sobre el meu barri lluminós


  • Comparteix:

pablo.beceiro

Pablo Beceiro


Publicat: el 23/feb/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ningú no ho pot negar: els mira-solencs vivim a un lloc excepcional. Ningú vol marxar del meu barri: ni els aquí nascuts ni els nouvinguts. Ens sentim agraïts de ser-hi! Mira-Sol és un lloc clar, brillant, lluminós! Però tot i ser un lloc tan maco, agradable, amable, envejable... Mira-Sol és un lloc millorable. Tenim moltes millores pendents i urgents. Tenim carències greus que cal solucionar.

Qui pot caminar de nit pels carrers foscos sense por? Cal millorar la il·luminació d'alguns carrers per millorar la seguretat i la viabilitat sense encarir el consum elèctric. És cert que algunes ciutats europees estalvien consum amb la il·luminació pública, però no cal estalviar tant que no es pugui caminar pels carrers de Mira-Sol.

Cal millorar les instal·lacions i el manteniment. Qui pot caminar a l'estiu a la vora de les rieres obertes? Qui té els nassos per suportar les pudors i les picades dels mosquits? Molts veïns pateixen les conseqüències de viure a prop de les rieres obertes del barri. Des de fa molts anys reclamen el cobriment d'aquestes rieres. Ja és temps de posar-hi solució.

Qui pot dormir a prop de l'autopista, amb el soroll del trànsit? A primeres hores del matí, els sorolls de l'autopista s'escolten des de ben lluny, a tot el barri. Però si vius al seu costat els sorolls són tan intensos que empitjoren la teva qualitat de vida. Cal un nou asfaltat del tram de la B-30 i noves pantalles contra els sorolls. Sembla que la solució ja està en camí.

On són els autobusos per la gent gran? Mira-Sol és un barri molt gran, molt extens. Desplaçar-se pel barri o anar-hi al centre és, per molts dels nostres veïns, un gran inconvenient. Cal un nou sistema eficient de transport públic que sigui atractiu per als veïns i que faciliti els moviments de manera còmoda.

Per què les nostres escombraries estan sempre plenes amb el rebuig dels veïns de Valldoreix? Des que al barri fronterer van fer desaparèixer els contenidors d'escombraries, molts veïns de Valldoreix no assumeixen la seva normativa de recollida selectiva d'escombraries 'porta a porta' i, en lloc d'això, fan servir els contenidors de Mira-Sol, els omplen i embruten tot el carrer a l'entorn. Necessitem una nova normativa que faciliti la vida als valldoreixencs i ens ajudi a mantenir un bon veïnatge.

Qui dels nostres fills té els diners per no haver de marxar del barri? Viure a Mira-Sol és un luxe per als més joves, amb preus de lloguer pels núvols, on molt pocs poden arribar. L'habitatge és un dels grans problemes de Sant Cugat. Necessitem aviat una àmplia i suficient oferta de pisos de lloguer públic que faciliti l'accés a l'habitatge als més joves perquè puguin emancipar-se i viure al barri quan encara són joves.

Els veïns demanen millores al cor del barri: l'edifici del Casal, on es troben mancances que els pressupostos participatius hauran de solucionar.

A les cantonades d'alguns barris torna aviat la llum de Mira-Sol, ja que alguns dels problemes més greus semblen ara en vies de solució: la torre d'alta tensió de Mas Gener està en vies d'extinció; els sorolls de l'autopista emmudeixen; i el tan somiat poliesportiu agafa cos i ànima. Aviat el veuran els nostres ulls? Aviat el gaudiran els nostres fills?

Un ajuntament nou, amb els ulls posats amb les persones, que s'ocupi dels joves, de les famílies, de la gent gran. Això és el que necessitem. Aquest mes de maig és a les nostres mans.

Farem del Mira-Sol somiat un millor lloc per viure.

PABLO BECEIRO és membre del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.