Ens jutgen a totes


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 1/mar/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies estem vivint el judici penal d'un conflicte polític. No crec que els problemes dels catalans i de les catalanes se solucioni amb la llei i mai he cregut en la unilateralitat. Tampoc crec que la solució sigui l'actual estat de les autonomies. Per avançar necessitem una empenta que mobilitzi i il·lusioni el conjunt de la ciutadania. Cal cercar consensos amplis i sé del cert que la defensa del dret a autodeterminació i propostes federalitzants i de reconeixement de sobiranies ens poden ajudar a assolir-los.

Si un conflicte és polític, no es pot resoldre per la via judicial. El que està passant aquests dies al Tribunal Suprem és un teatre que pretén jutjar unes persones concretes com a instigadores, pensadores i organitzadores d'uns esdeveniments que van ser protagonitzats per moltíssima gent.

El clima d'excepcionalitat que vam viure, fins i tot els que no som independentistes, ens va fer sortir al carrer i mobilitzar-nos per garantir drets primordials com el d'opinió o reunió. El primer d'octubre anava sobre defensar les institucions catalanes i el 155 ens ho va demostrar. Un 155 provocat per una declaració d'independència que mai s'hagués hagut de produir, ja que va ser una resposta també desproporcionada que atempta contra les institucions catalanes.

La situació d'injusta presó preventiva que estan patint des de fa més d'un any les persones acusades m'indigna. Vam ser moltes les que l'1-O, per higiene democràtica, no ens vam poder quedar quietes a casa, que ens jutgin a nosaltres també!

RAMON GUTIÉRREZés portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.