A la vaga, companyes!


  • Comparteix:

aina.balada

Aina Balada


Publicat: el 8/mar/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'any 2018 va ser l'any de les mobilitzacions feministes. Milers de dones d'arreu del món vàrem sortir al carrer per reclamar justícia social i denunciar la violència i les desigualtats que patim. El feminisme reivindica el seu espai públic i s'ha aixecat amb força en contra del patriarcat, l'explotació laboral i el feixisme.

La vaga general del 8 de març, les concentracions espontànies en contra de la Sentència de 'la Manada', les vagues del sector de la neteja, les respostes en contra del triomf de la ultradreta a Andalusia o les mobilitzacions a favor de l'avortament a Argentina, són un clar exemple.

El moviment feminista viu un bon moment. No obstant això, queda molta feina per fer i per això, avui, se'ns convoca a la vaga general. Una vaga que va més enllà de l'àmbit laboral i aborda altres espais centrals com són les cures, l'activitat estudiantil i el consum. L'aposta del moviment feminista d'utilitzar la vaga com a eina de transformació social i fer visible les injustícies que patim les dones ha estat un gran encert i ha posat per fi damunt la taula el debat feminista que fa tants anys que reclamem.

Ara bé, encara ens calen grans canvis per aconseguir un nou món on capiguem totes i tots. És per això, que avui les dones hem de parar i anar a la vaga: perquè ens sobren els motius, perquè som la meitat de la població i no tenim garantits els nostres drets, perquè encara avui en dia cobrem menys que ells, perquè l'any passat 98 dones van ser assassinades a l'Estat espanyol, perquè no se'ns reconeix i se'ns explota laboralment, perquè juguen amb els nostres cossos i amb la nostra salut, perquè ens agredeixen, ens humilien i ens exclouen diàriament, perquè hem de ser les úniques responsables de les cures, perquè cap dona és il·legal, perquè ningú decideixi sobre els nostres cossos, perquè volem avortar lliurement i gratuïtament, perquè no siguem les més pobres ni les més precàries i tinguem unes pensions dignes, perquè no volem una justícia patriarcal i perquè cal aturar-se per canviar-ho tot.
Ens veiem al carrer.

AINA BALADA és membre de Sant Cugat en Comú



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.