Volem el golf per al poble, perquè no ens fa por imaginar


  • Comparteix:

nuria.gibert

Núria Gibert


Publicat: el 19/mar/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana passada vam anar a l'antic Golf de Can Sant Joan. Hi vam anar amb la CUP de Sant Cugat i els companys de l'AUP de Rubí. Va ser una excursió reveladora. Un espai verd immens, amb un estany, amb camins, amb pinedes i grans extensions d'herba. Un paradís enmig d'un polígon on hi havia distrets amb el paisatge, no pocs caminants i passejadors casuals.

La història d'aquest antic Golf és senzilla; va ser una estranya aposta de l'Incasol (de qui són els terrenys) qui juntament amb la Real Federación de Golf i la Federació Catalana de Golf, van fer un conveni per fer durant els anys 90 el primer camp de golf públic de Catalunya.

El 2015 es va vendre la seva concessió que, dos anys més tard, va acabar en mans de Pur Camp SL, empresa dedicada a l'explotació de finques rústiques i dirigida per un empresari rus que pretenia fer inversions de millora en el camp per atraure nous clients, segons afirma el mateix mitjà. Aquestes inversions mai no van arribar i durant el maig de 2018 es va fer públic que l'empresa havia entrat en fallida. Els deutes acumulats per l'empresa que explotava la instal·lació van portar a la Federació Catalana de Golf a rescindir el contracte via judicial. Els treballadors encara esperen que se'ls hi pagui allò que se'ls hi deu.

La realitat avui, és que estem a febrer de 2019 i el camp de golf segueix abandonat. Uns terrenys públics de verd lliure, en termes municipals que els volen i els necessiten i uns golfistes i unes empreses ni gens ni mica interessats en gestionar-lo. L'equació sembla fàcil, oi?

Ahir ho vam aprovar al ple, però amb una esmena que en descafeïnava l'efervescència; escrita per PDCAT i secundada per ERC, va emplaçar a negociar-ho abans que no s'acabi la concessió. Abans? Sí, exactament el govern es va donar de termini 45 anys, perquè la concessió s'acaba el 2064. Això és no posar-se presses, tu. A vegades, em pregunto si un ple només pot tolerar propostes que no li forcin les costures, propostes d'aquelles de titulars, que diuen coses en què tothom hi està d'acord, una mala senyal pel debat.

Amb tot, convidem els santcugatencs i les santcugatenques a descobrir aquest espai el proper dia 30 a les 11h, quan farem una trobada amb els veïns de Rubí i podrem imaginar tot el que podríem fer si aquest espai, tornés d'una vegada per totes, al poble.

NÚRIA GIBERT és portaveu de la CUP-PC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.