www.ComprarUnGos.com


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 21/mar/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La cria d'animals és un dels negocis més foscos que existeixen, l'explotació dels més innocents i indefensos segueix sent la seva raó de ser. Granges de cadells amb 'responsables' que busquen el màxim benefici possible, cosa que fa que, per reduir les despeses al mínim, molts escatimin fins i tot en el més imprescindible per a l'animal.

Les femelles són explotades fins a l'extenuació, ignorant que són éssers sensibles i que no tenim dret a tractar-les com si fossin objectes inerts fabricats amb l'única finalitat d'atendre els nostres capricis. La cria d'animals, fins i tot de manera legal, és una forma d'explotació que algun dia, ben aviat espero i desitjo, deixarem enrere.

Casos com 'les granges dels horrors' on es troben gossos tancats en espais petitíssims, bruts, gairebé sense menjar ni aigua, sense atencions veterinàries, malalts, amb signes d'hipotèrmia, etc. són només la punta del iceberg. Existeixen molts, d'aquests casos, i el compradors no són conscients (o no volen saber) la realitat que s'amaga darrere unes quantes fotos d'un anunci trobat a internet. Realment es pot mirar cap a una altra banda i, tot i saber que estàs afavorint un negoci que té molts 'draps bruts', comprar un gos com si es tractés d'un objecte triat 'a la carta'?

Sí, sí, la cria d'animals és legal i fins i tot se li pot posar una etiqueta de suposat benestar, però el fons és el mateix. Animals dels quals es busca el màxim de benefici, escatimant tot allò que no serveixi per rendibilitzar el negoci, sigui la puresa de la raça dels animals venuts o el 'bon nom' del criador.

Tot el que un criador faci pels animals que cria ho està fent en el seu propi benefici perquè aquest és el seu negoci. Més o menys cruel, més o menys maquillada, l'explotació segueix aquí, i per això no ens cansarem de repetir que la compra d'animals mai és una opció, que segueix havent-hi desenes de milers d'abandonaments cada any i que la nostra lluita continuarà sent l'adopció i la fi de tota forma d'explotació.

BIBIANA NAVARRO és membre de la PAS Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.