La gran derrota de Ciudadanos i PP


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 29/mar/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'agressió que els partits d'ultradreta i ultranacionalistes espanyols, PP i Ciudadanos, estan portant a terme contra els llaços grocs i les pancartes que diuen 'Llibertat Presos Polítics' a les façanes dels edificis de les institucions catalanes és una batalla estèril que els condemna a sortir-ne derrotats. A Sant Cugat també. No hi fa res que l'Estat espanyol, com s'encarrega de demostrar-ho la Junta Electoral Central (JEC), sigui un Estat totalitari que criminalitza la llibertat d'expressió, que qualifica de terroristes els qui li són desafectes, i que es creu amb dret d'aplicar-los penes que poden arribar a 20 o 30 anys de presó només per haver dit que 'per fer una truita, cal primer trencar els ous'.

Des d'aquesta columna, per tant, m'adreço a aquests dos partits supremacistes de Sant Cugat, Ciudadanos i PP, per dir-los que, per més que es retiri la pancarta de la façana consistorial fins a la celebració de les eleccions, en cap cas aconseguiran que la pancarta no retorni al lloc per al qual es va fer. La pancarta reflecteix el pensament majoritari de Sant Cugat clarament expressat a les urnes, amb una claríssima victòria dels partits independentistes. Traieu-vos-ho del cap, Ciudadanos i PP: la ultradreta, l'ultra nacionalisme espanyol, és a dir vosaltres, no guanyarà les eleccions municipals del maig vinent; el vostre supremacisme serà derrotat, com d'habitud, al nostre municipi, i la denúncia de les barbaritats que està cometent la dictadura espanyola romandrà ben visible a la façana de l'Ajuntament i als nostres balcons.

El vostre pretext, basat en un fal·laç principi de neutralitat, cau a trossos en ser confrontat amb els principis ètics universals: no hi ha principi de neutralitat que valgui davant la violació flagrant dels drets humans. Espanya viola els drets humans, i les institucions catalanes ho denuncien amb lletres ben gruixudes per tal que el món ho sàpiga. Covards com sou, voleu oprimir d'amagat, sense imatges, en un marc de gent submisa i poruga. Procediu de les clavegueres, viviu a les clavegueres i convertiu en una claveguera tot allò que toqueu. Com enemics de la llum que sou, necessiteu les tenebres per cometre les vostres vileses contra persones innocents i institucions radicalment democràtiques. Però no teniu res a fer, absolutament res, perquè si hi ha una cosa que defineix la nació Catalana és la seva voluntat de ser. Ignorants com sou, encara no us heu adonat que porteu més de tres segles intentant anorrear-nos i no ho heu aconseguit. Les vostres naus sempre s'acaben estavellant contra la fermesa de Catalunya. Sempre!

Diguem, finalment, que la raó adduïda per la JEC contra la pancarta, en el sentit que ens trobem en període electoral és rotundament falsa. La campanya no comença fins al 12 d'abril i s'acaba el 26. Considerar que el que la JEC en diu 'precampanya' també és 'període electoral', és d'un caciquisme tan gran que posa en evidència fins a quin punt vivim sotmesos a un Estat totalitari. Pel mateix preu, també podríem dir-ne 'precampanya' dels quatre anys de cada legislatura, atès que tots els partits estan sempre en fase de precampanya electoral. L'Estat espanyol, a través de la JEC, fins i tot ha arribat a prohibir el símbol de la llibertat d'expressió! Magistral, doncs, el gol per l'escaire del president Torra al trident PSOE-PP-Ciudadanos en forma de pancarta a la façana del Palau de la Generalitat amb aquest text: 'Llibertat d'opinió i d'expressió. Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans'. Tant hi fa que la prohibeixin. El totalitarisme ho prohibeix tot menys a si mateix. Però prohibir l'exhibició de l’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans és tota una declaració de principis... feixistes.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.