Divendres pel futur


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 29/mar/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Així s'anomena el moviment juvenil que ha aterrat a les nostres ciutats després que en molts països europeus ja fa temps que hi és present. El moviment té origen en la iniciativa d'una noia sueca de 16 anys anomenada Greta Thunberg i ha calat en moltes persones joves d'Europa.

Fa temps que parlem del canvi climàtic, de la necessitat d'aplicar mesures per evitar l'escalfament global, que la temperatura no augmenti més d'1,5°C, que cal rebaixar de forma dràstica les emissions de partícules, però tot i les reunions i cimeres que s'han fet no sembla que ens en sortim i les coses van a pitjor.

No deixa de ser curiós que hagin de ser nois i noies de menys de 25 anys que sota el lema 'Joves pel clima' surtin al carrer cada setmana per posar a la picota tot allò que la política i els governs de tot el món no s'atreveixen a fer. Com va dir la líder del moviment: 'esteu escombrant i amagant el vostre desastre sota la catifa perquè nosaltres l'hàgim de netejar després'. No creiem que es pugui parlar més clar.

Per fer visible aquest clam, es van manifestar a Barcelona més de 2.000 estudiants, provinents d'escoles, instituts i universitats, així com milers de joves de més d'un centenar de ciutats de tot el món. Confessen que veuen el futur molt negre i consideren que ningú sembla portar la iniciativa que toca. També a Sant Cugat un grup d'alumnes dels nostres instituts 's'han rebel·lat en contra de la situació cada cop més preocupant i irreversible del canvi climàtic', segons les seves paraules i 'estan fartes i farts que no es faci res'.

Així doncs, ho tenen molt clar, però les generacions més grans i el sistema polític i social no sembla que els acompanyi perquè mentre seguim amb uns nivells de contaminació brutals, que fan que des de Collserola no es vegi Barcelona i Montserrat quedi tapat, continuem circulant amb cotxe per les nostres ciutats i seguim consumint sense fre fins que exhaurim els recursos finits del nostre planeta.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.