La importància dels 'Fridays for Future'


  • Comparteix:

alba.gordo

Alba Gordó


Publicat: el 25/abr/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Totes les lluites socials són en va si no aconseguim aturar la crisi climàtica. Els costos de protegir-nos i pal·liar les catàstrofes naturals (sequeres severes i perllongades, però també inundacions sobtades i riuades, arribada de malalties tropicals...) seran colossals, i caldrà gestionar els fluxos migratoris que se'n derivaran des de la solidaritat i l'internacionalisme. Cal que en siguem conscients i, sobretot, cal que fem l'impossible per mitigar el canvi climàtic.

Com una llum d'esperança, la Greta Thunberg ha iniciat un moviment, el dels divendres pel futur ('fridays for future'), que lideren les noves generacions i que necessita de tothom. Cal pressionar els governs per prendre mesures dràstiques que redueixin substancialment les emissions de CO2 i només ho aconseguirem si aquesta és una prioritat per a la ciutadania i així es fa palès. Tanmateix, cal també que siguem conscients de l'impacte de les nostres decisions com a consumidors: quan comprem aliments ultra-envasats, quan apugem la calefacció o l'aire condicionat, quan consumim carn i làctics, o productes produïts a l'estranger, quan marxem de vacances a l'altra punta de món, etc.

No som responsables del món que se'ns lliura, però ho serem de gestionar-lo, i tenim l'obligació de millorar-lo. És a les nostres mans, a les de cadascun de nosaltres, decidir el futur d'aquest planeta i aquesta societat; cal prendre partit. És imprescindible que comencem a viure com pensem, a poc a poc i sense caure en dogmatismes, però intentant cada dia, en cada decisió que prenem, reduir la nostra petjada ecològica.

ALBA GORDÓ és cap de llista del Jovent Republicà



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.