Perquè, ara sí, ha arribat el moment!


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 2/mai/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Demà divendres 3 de maig a l'Ajuntament de Barcelona per fi es votarà la Iniciativa Ciutadana ZOOXXI, una proposta per a la reconversió dels parcs zoològics tal com els coneixem avui dia, amb l'objectiu d'adaptar-los a la ciència i a l'ètica de la nostra època.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la ciutadania (s'han pogut recollir més de 17000 signatures), pel moviment animalista, per sectors acadèmics i també científics.
Aquest 3 de maig volen demostrar a tots els partits polítics que la societat catalana, en aquest cas la barcelonina que ha estat qui ha pogut signar com a ciutadans censats a la ciutat, no es quedarà de braços plegats mentre hi hagi un futur incert del Zoo de Barcelona i dels animals que l'integren.

Els seus estatus prioritzen que el zoo no desaparegui sinó que es reconverteixi en una eina de protecció de la naturalesa i dels animals, que es pari de capturar, intercanviar i matar animals que estan en una captivitat eterna. Un zoo compta amb els professionals, el coneixement i les instal·lacions suficients per passar a ser un espai de servei social, animal i ambiental.

Ja sé que aquest tema no entra dins l'àmbit de Sant Cugat però, és que el Zoo de Barcelona ens representa a tots i totes, ha estat, és i serà el "nostre" zoo; voleu realment seguir veient animals que estan en mal estat físic i/o mental, que mostren signes de depressió i angoixa dins de gàbies tancats de per vida i usats únicament pel nostre gaudi un dia cada tant i una estona momentània?

Creuem els dits i, si cal, encomanem-nos a qui sigui, perquè aquesta ILP sigui aprovada aquest divendres i Barcelona torni a ser capdavantera d'una nova mentalitat centrada del tot en el respecte, l'empatia i el benestar real dels animals, els hàbitats i en general del nostre entorn.

BIBIANA NAVARRO és membre de PAS Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.