L'Ajuntament de Sant Cugat, l'administració del quilòmetre zero


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 6/mai/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests darrers mesos he pogut tenir el privilegi de ser la vostra alcaldessa, he pogut copsar la complexitat i alhora la satisfacció d'estar al capdavant d'una ciutat tan maca com la nostra. Aquesta experiència, sumada al temps que he dedicat a la política local, em permet deixar constància que, des de les ciutats, es poden fer moltes coses. Es pot transformar el món; jo crec en el poder de les ciutats! Alhora em permet reflexionar sobre quina ha de ser la millor manera de governar una ciutat. Una governança que entenc basada en tres pilars fonamentals que han de ser presents en totes les polítiques municipals:

- Assumir la diversitat com un valor.
- Entendre la proximitat com una oportunitat.
- Fer servir la cooperació com a sistema de treball.

És en les ciutats on la diversitat s'expressa amb més força. La ciutat és relació i és diversitat, és aprendre a conviure amb allò que és diferent de tu. El respecte, l'acceptació de l'alteritat són valors fonamentals que en totes les nostres polítiques han de ser presents.

Els ajuntaments som els primers en rebre les queixes, però també som els primers en rebre el suport i l'escalf. Jo estic convençuda que la proximitat de l'administració local és una oportunitat que contribueix a millorar la vida dels veïns i veïnes, una oportunitat a més per poder incidir en l'assoliment de l'equitat.

I la millor manera d'afrontar tots aquest reptes és mitjançant la cooperació amb les entitats, entre àmbits, entre sectors, entre administracions.

Jo crec fermament en l'administració de proximitat, la del quilòmetre zero.

CARMELA FORTUNY és alcaldessa de Sant Cugat i alcaldable de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.