Impulsem la cultura santcugatenca!


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona


Publicat: el 9/mai/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ha arribat el moment de posar fre a una acció cultural sense rumb, amb una clara manca de planificació i visió estratègica. Si la cultura és un motor de canvi, una eina imprescindible per a la transformació social que ens uneix, ens fa lliures... per què permetem que no hi hagi una gestió cultural estratègica a la nostra ciutat? Volem una proposta cultural diversa, per a totes les edats i a tots els racons de Sant Cugat.

Cal redactar (de forma participativa i de la mà d'entitats, persones usuàries i de la ciutadania en general) un pla estratègic de la cultura que tingui una aplicació real. M'explico: cal entendre la realitat cultural actual del nostre poble, detectar mancances i problemes, atendre noves propostes i recollir-ho tot en un pla d'acció que no es pot quedar guardat dins un calaix. I no guardar-lo dins un calaix vol dir revisar-lo, actualitzar-lo quan sigui necessari i retre comptes de forma transparent.

I el mateix ha de passar amb la gestió dels espais i equipaments de Sant Cugat: aquesta ciutat no es mereix la construcció i redefinició d'usos d'equipaments sense cap estratègia. Aturem-nos un moment, revisem quins espais tenim, quins usos se'ls poden donar i no deixem cap espai buit ni sense activitats.

I tot això no ho podrem fer si no posem les persones al centre, les escoltem, entenem i acompanyem: deixem-nos estar de fer cultura dins del despatx i, per sobre de tot, posem en valor la tasca voluntària que, de forma inseparable al nostre poble, va lligada a la dinamització cultural. En el meu entendre, la gestió comunitària de centres socials i culturals és la clau de l'èxit.

ESTHER MADRONA és la número 3 d'ERC-MES a les eleccions municipals



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.