El pacte natural ha estat possible


  • Comparteix:

vicenc.san.francisco

Vicenç San Francisco


Publicat: el 19/jun/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La nit del diumenge 26 de maig, nosaltres vam veure clar el mandat de les urnes, només feia falta parlar amb sinceritat i confiança entre tots. Tal vegada la consciència de les urgències que sofreix la nostra ciutat van fer possible el pacte natural d'esquerres.

A la fi del segle XIX el filòsof i sociòleg Friedrich Engels explicava que existeixen dues formes d'organitzar-se les societats, la privatització o el repartiment de la riquesa. Resumint la pugna entre la dreta i l'esquerra.

El pacte aconseguit a Sant Cugat obeeix a aquesta lògica divisió entre dreta i esquerra per donar resposta a les emergències que suporta la nostra ciutat, víctima de 32 anys de govern de dretes i que ha teixit una immensa xarxa de clienteles que ens obliga a obrir les finestres i portes per retornar l'Ajuntament als seus propietaris: tots els veïns i veïnes de Sant Cugat.

La majoria de persones entenem la política com l'instrument de canvi i transformació de la societat i això implica governar i assumir riscos. Les tres forces d'esquerres de la ciutat hem tingut la valentia d'assumir el mandat popular de les urnes i ens ha obligat a cooperar, reconeixent les moltes coses que tenim en comú i respectant el que ens separa. Sempre hem parlat amb la confiança, llibertat i lleialtat necessària per assumir l'acord, treballat des del territori i avalat per les assemblees de les nostres organitzacions després de molts debats. Aquesta és la força i garantia de futur d'un pacte per a quatre anys.

Sant Cugat inicia l'aventura de 25 regidores i regidors triats democràticament i representants de la sobirania popular que s'ha organitzat en un govern d'esquerres i una oposició de dretes. Els ciutadans necessiten sobretot la generositat i honestedat de tots els seus representants municipals, uns per exercir les polítiques que tots esperem i a uns altres per exercir una lleial oposició i arribar als acords necessaris pensant sempre en el bé de la ciutadania.

Sabem que és un pas arriscat però amb els nostres socis emprendrem aquesta travessia de l'esquerra. La prova que estem en el bon camí la tenim en la reacció de la dreta i els poders fàctics de la ciutat per defensar els seus privilegis. Trist espectacle el viscut aquest dissabte 15 de juny a l'Ajuntament que ha volgut tacar un dia que passarà a la història de la ciutat. Aquests fets fan necessari recordar de nou les paraules de l'alcaldessa Mercè Conesa: 'En política no tot val'.

VICENÇ SAN FRANCISCO és secretari d'organització del PSC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.