Te'l tornen mort


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 4/jul/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

T'imagines que, amb la família, decidiu responsablement no comprar sinó adoptar un gosset i un cop el teniu a casa, i aneu creant vincles, veieu que l'animal no resulta conductualment tal i com us pensàveu i amb tot l'amor del món veieu necessari, per aconseguir una bona educació de l'animal, contractar els serveis d'un educador i cangur de gossos i al cap d'uns dies us el torna mort dins una capsa? Buscaríeu l'educador a una APP en la qual no tens garantits ni la qualitat d'expert en el tema ni els mètodes que utilitza? És un/a desconegut/da total! O preguntaríeu referències de gent que ja n'ha tingut o a la teva clínica veterinària de confiança?

Aquest és un cas real! Una família havia contactat amb l'educador a través d'una aplicació especialitzada en serveis d'allotjament, cura i passejos de gossos, on aquest energumen s'anunciava com un expert educador amb gran experiència. Durant l'estada de l'animal en el domicili de l'ensinistrador els enviava àudios per mostrar la seva evolució amb frases com ara: 'l'he pogut dominar, al final s'ha rendit" o també 'aquí l'únic dominant sóc jo'.

El resultat de la necròpsia ha determinat clarament que el gos va patir diversos cops que van acabar amb la seva vida. A Espanya encara no s'havia iniciat cap litigi o denúncia contra un 'educador caní', tot i que habitualment hi ha queixes de persones que han contractat els serveis de qui diuen ser ensinistradors i usen tècniques que són clarament constitutives de maltractament. Des de la PAS, recomanem sempre que busqueu un bon professional que respecti el benestar i l'essència del teu animal.

BIBIANA NAVARRO és membre de la PAS Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.