Benestar animal


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 9/jul/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Comencem un nou curs polític. Un nou govern i una nova manera de veure les coses. Un equip que vol aportar noves mirades i noves sensibilitats. Una d'elles és la sensibilitat animalista. Per aquesta raó en aquest mandat s'ha creat la regidoria de Benestar Animal. Una regidoria que tinc la il·lusió d'exercir jo mateix.

Que la sensibilitat animalista és important i que cada vegada té més força en la nostra societat és més que evident. Que cal dedicar ja una regidoria a tots els Ajuntaments és un fet que queda clar. I que és una responsabilitat de tots, institucions i entitats animalistes, fer que aquesta regidoria es consolidi, és quelcom que hem de tenir molt clar.

Una de les funcions bàsiques de Benestar Animal és dur la sensibilitat animalista a la resta de regidories del consistori. D'aquesta manera, quan aquests dies s'ha produït l'incident de la mort d'una niuada de cotorres argentines durant la poda d'uns arbres, l'actuació tant de resposta com de revisió dels protocols, es va dur a terme conjuntament amb la regidoria de Serveis Urbans, el titular de la qual es va posar immediatament a disposició per aclarir l'incident.

Cal actualitzar periòdicament els protocols que es facin servir en determinades actuacions que puguin perjudicar el benestar animal. Però cal també dur a terme accions més concretes com la creació de colònies controlades per als gats ferals i l'esterilització massiva per evitar la superpoblació. També cal revisar i conduir fins a bon port el projecte del Refugi d'Animals, i combinar-ho amb la creació d'una gatera que complementi aquest refugi. I no ens oblidarem de millorar la recollida de gossos i gats perduts o abandonats, de crear un cos de policia animalista especialitzada en la protecció i defensa dels animals i de convertir la Taula de Benestar animal en un òrgan eficient que es reuneixi de manera periòdica.

Però tota aquesta feina serà impossible sense la col·laboració estreta amb les diverses entitats animalistes que actuen en la nostra ciutat; Cau Amic, Adopta'ns Sant Cugat, Plataforma Animalista de Sant Cugat, Viopet, etc. Només treballant junts aconseguirem fer del Benestar Animal una realitat consolidada i no només una simple anècdota.

FRANCESC CAROL és regidor de Seguretat Ciutadana, Benestar Animal i Via Pública



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.