I si us poseu la faldilla?


  • Comparteix:

sandra.casat

Sandra Casat


Publicat: el 29/jul/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat 22 de juliol, al ple municipal, una moció presentada per Junts per Sant Cugat, on demanàvem donar suport a la declaració del 'parlament de les dones', va esdevenir finalment institucional.

Sovint, quan es parla d'igualtat, hi ha qui ho identifica erròniament amb que les dones assumeixin estereotips tradicionalment associats al gènere masculí per poder gaudir de visibilitat i reconeixement. L'administració també ajuda en aquest sentit establint quotes directives, llistes cremallera, equilibri salarial...

Però les quotes no les tenim en compte quan parlem de rols més associats a la cura i a l'atenció de les persones, i és que si us fixeu, les AFA estan plenes de 'mares', les escoles estan plenes de 'mestres', a la secció d'infermeria hi trobem 'infermeres' i en aquests espais no estem vetllant per la paritat de gènere ni demanem quotes. Crec fermament que el canvi implica canviar el tarannà de la nostra societat fent-la molt més femenina, i tal com diu la declaració, 'el futur passa necessàriament per posar la vida i la cura en el centre de les nostres vides'.

Crec que totes tenim una gran feina molt senzilla i alhora molt complicada, posem la mirada en les dones quan busquem la igualtat, eduquem als nostres infants amb aquesta mirada i seguim!

I a vosaltres us proposo un repte; i si us poseu la faldilla?

SANDRA CASAT és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.