La millora del bosc de Volpelleres


  • Comparteix:

francesc.duch

Francesc Duch


Publicat: el 3/set/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des del punt de vista ecologista, el millor que es pot fer en un espai natural és no fer-hi res. Ara bé, en el cas del bosc de Volpelleres ens trobem en aquest supòsit i ja està? Tenim una realitat més complexa i amb una història al darrere que cal poder-la explicar.

Igual que bona part de l'espai metropolità, estem parlant d'una zona que s'ha modificat per la humanitat des de fa molt temps. En un cert moment de creixement de la ciutat, es va tenir l'encert de protegir-la urbanísticament i es va preservar la seva unitat. La posterior construcció de la ciutat ha fet que l'espai tingui cada cop més pressió i un ús més intensiu de persones que hi transiten o que hi fan activitats a l'aire lliure. En el moment en què estem és imprescindible fer obres de manteniment i millora per tal d'assegurar la seva preservació com espai de qualitat i evitar així la seva degradació futura.

El projecte d'arranjament ha estat redactat per tècnics molt qualificats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i amb la col·laboració permanent dels tècnics municipals dels diferents serveis implicats i després de parlar amb tots els agents implicats; veïns i veïnes de Volpelleres, associació de corredors, el CAR, el nou institut, les escoles de l'entorn i els bombers.

Les obres que s'estan realitzant s'han fet amb el màxim respecte a l'espai natural i bàsicament consisteixen en la consolidació d'un itinerari circular dins el parc, a partir dels camins existents, preservant el màxim l'arbrat, la vegetació i els cursos d'aigua. Només s'utilitza el formigó en les rampes amb pendent superior al 10% per evitar la erosió i la resta del camí es realitza amb un aglomerat/terra tou format per àrids i additius. En alguns punts s'han realitzat petites contencions sense ús de formigó per evitar esllavissades i s'han posat malles per facilitar la revegetació dels talussos.

La intervenció facilitarà l'accessibilitat per a tothom, el manteniment de l'espai i la seguretat, possibilitant també l'accés de vehicles d'emergència.

FRANCESC DUCH és regidor d'ERC-MES i tinent d'alcalde de Desenvolupament Urbà i Habitatge



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.