Ho tornarem a fer


  • Comparteix:

lluis.bonet

Lluís Bonet


Publicat: el 11/set/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest 11 de setembre és força diferent del d'anys anteriors. Persisteix l'empresonament i l'exili dels nostres líders socials i polítics i estem pendents de saber la sentència que ben aviat dictarà el Tribunal Suprem.

Per altra banda persisteix la disparitat de criteris entre els partits sobiranistes per concretar com actuar en el futur immediat, i la societat civil demanant unitat.

En relació al veredicte que dicti el Tribunal Suprem tant sols podem acceptar l'absolució. Quan la llei contradiu els principis generals del dret i no protegeix l'exercici dels drets fonamentals de les persones i els ciutadans tenim motius per pensar que estem en front d'una llei mancada de legitimitat, tot i que s'ajusti als formalismes que imposa la seva tramitació i promulgació.

'Ho tornarem a fer', aquesta afirmació d'en Jordi Cuixart feta en la seu del Tribunal Suprem. Com l'hem d'entendre?

El mateix Jordi Cuixart afirmava en la seva declaració:

'Quan es vol condemnar el dret de manifestar-nos, el dret d'opinar, d'expressar-nos, de votar, diem que 'ho tornarem a fer'. Tots els drets que siguin condemnats hauran de tornar a ser exercits. És la nostra obligació com a ciutadans. Els drets es defensen exercint-los.'

El seu missatge no és una invitació a tornar a cometre els possibles errors produïts ara fa dos anys. Ens invita a seguir lluitant en la defensa pacífica dels drets fonamentals de l'home reconeguts en els textos de les Nacions Unides. Tal com manifesta Marcel Mauri: 'Tenim l'obligació de tornar a exercici de tots aquells drets que siguin condemnats' i es pregunta: 'Com pot ser que un demòcrata vegi com una amenaça el fet de dir que tenim l'obligació de tornar a exercir tots aquells drets que siguin condemnats?'

LLUÍS BONET és president d'Òmnium Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.