Dos no pacten si un no vol


  • Comparteix:

vicenc.san.francisco

Vicenç San Francisco


Publicat: el 18/set/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estava molt clar, podríem ser poc originals i recordar el títol de la novel·la de García Márquez, però crec que no val la pena. El que sabem es que els pactes només poden fer-se des de la confiança i el consens d'un objectiu en comú.

Podria carregar les tintes sobre Pablo Iglesas i la seva megalomania Leninista. Recordar la metàfora famosa de l'escorpí. Una vegada hi havia una granota asseguda en la riba d'un riu, quan se li va acostar un escorpí que li va dir:
- Amiga granota, necessito travessar el riu. Podries portar-me a la teva esquena?
- No. Si et porto a la meva esquena, em picaràs i em mataràs.
- No siguis ximple -li va respondre llavors l'escorpí- si et piqués, m'enfonsaria amb tu i m'ofegaria.
Davant aquesta resposta, la granota va accedir. L'escorpí es va col·locar sobre l'esquena de la granota i van començar a travessar el riu. Quan havien arribat a la meitat del trajecte, l'escorpí va picar a la granota. La granota, en sentir-ho i adonar-se que anava a morir, li va preguntar a l'escorpí:
- Per què m'has picat, escorpí? No t'adones que tu també moriràs?
Al que l'escorpí va respondre:
- Granota... l, no ho vaig poder evitar, perquè és la meva naturalesa.

Podríem parlar de la postura d'Alberto Rivera amb una abstenció, a canvi de què? El PSOE mai ha deixat de ser un partit constitucionalista, L'article 155 de la CE és per aplicar en casos molt extrems, i no un caprici. Els de Ciutadans haurien de llegir bé la Constitució, una norma que en el seu esperit ha de servir per a la convivència en un país on tots podem tenir el nostre espai. L'altra petició és influir en el canvi d'un govern des de Madrid, sense respectar la decisió dels ciutadans de Navarra. És clar que els de Rivera no són molt constitucionalistes ni respectuosos amb la democràcia local.

Com ja he comentat al principi, un pacte només pot existir des de la confiança, un objectiu comú clar, i el respecte entre l'equip. Aquests són els valors que s'han donat a Sant Cugat i que dia a dia es transmeten al carrer.

Pablo Iglesias Turrión... no ho pot evitar, perquè és la seva naturalesa! Ens porta per segona vegada en pocs anys a unes eleccions amb un resultat incert.

VICENÇ SAN FRANCISCO és secretari d'organització del PSC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.