Sense defallir


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 1/oct/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tornem a celebrar un 1 d'octubre com a acte reivindicatiu, que ens recorda el segon aniversari d'un dels moviments democràtics més poderosos que ha tingut aquest país; el referèndum que aquell 2017 la gent de Catalunya va dur a terme, contra tot pronòstic.

Una festa democràtica que va recollir la voluntat d'un poble per fer sentir la seva veu. Tota una organització que des de l'entramat civil i associatiu va permetre fer arribar les urnes als diferents col·legis i que va resistir, amb coratge, els cops i les puntades de peu.

Han passat dos anys i és cert que no estem al lloc on creiem que arribaríem, això és innegable. Estem a les portes de la sentència d'un judici que per molta gent posa en entredit el sistema de dret espanyol. També hi ha poc suport europeu a la nostra causa, els nostres polítics empresonats per defensar el nostre dret a decidir, a expressar-se... Són molts els motius que segurament ens porten a la desesperança i l'abatiment.

Però si hi ha alguna cosa que no ens podem permetre ara, és defallir. Hem de ser conscients del lloc on som, per suposat; dels errors que comesos, sense cap dubte. El que cal, per sobre de tot, és ser conscients que aquest no és un camí fàcil ni curt, que ens esperen més desencisos i cops durs, però que al final aconseguirem el nostre objectiu. I no deixarem de renunciar al diàleg. Aquest, recordem-ho, és un moviment pacífic.

No ho oblidem: aquest és un moviment que aposta per una República perquè creu fermament que és la millor manera de fomentar un país cohesionat, amb més igualtat d'oportunitats i que reflecteixi amb orgull la seva diversitat. Ara per ara, el nostre pitjor adversari és la desmoralització i la sensació de derrota. Hem arribat molt lluny com per deixar córrer el nostre somni. I, sobretot, no podem defallir per respecte als nostres companys i companyes que són a la presó i a l'exili.

Celebrem, doncs, cada 1 d'octubre i reivindiquem el seu esperit, perquè el que vam aconseguir aquell dia va ser històric, excepcional, i va marcar un camí que hem de seguir, encara que sigui llarg i ple d'obstacles.

FRANCESC CAROL és regidor del grup municipal d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.