Solució a l'espai de solucions


  • Comparteix:

alex.cuesta

Alex Cuesta


Publicat: el 3/oct/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui volia parlar de tres problemes que tenim en el nostre municipi i que se solucionen amb tres tipus d'espais diferents i tres actituds envers tots ells. Aquesta combinatòria provoca nou tipus de solucions possibles però ho intentaré simplificar per poder fer entendre que qualsevol d'aquests nou casos recau en la voluntat humana relacionada amb el tipus de necessitat i depenent del problema que estem tractant.

En el primer dels casos vull centrar-me en el la propietat (privada o pública). Em vinc a referir a un espai de socialització per a gats que tant de temps hem demanant al consistori. Aquest espai sembla ser que ja veurà la llum en breus - o això desitgem- però, val a dir ha trigat tant de temps perquè costa de trobar un espai que sigui d'abast públic o què hi hagi una cessió determinada per poder encabir aquesta activitat necessària per al nostre municipi. En resum, tenim un problema que es la manca d'espai i/o no tenim ni la manca d'actitud ni la de gestió. Sí és cert que, a banda d'això, calen unes instal·lacions, un manteniment i un seguiment, però siguem conscients que el més difícil tal i com està la nostra situació és tenir un sòl disponible -o a un preu raonable-. Respecte a la disponibilitat en el sentit que hi hagi una propietat pública per poder encabir aquesta activitat i respecte el preu raonable, la possibilitat de cessió, permuta o lloguer.

En el segon exemple, vull parlar d'una propietat -en aquest cas- disponible, entesa com un espai on es poden fer activitats en favor dels animals. Està en un lloc determinat amb unes condicions determinades i que necessita d'una inversió econòmica perquè es pugui dur a terme. En el cas concret de la PAS tenim un espai en fase de desenvolupament i preparació en cessió d'ús per un ens que determina quines activitats es poden fer, tot aplicant la normativa municipal, és clar. En aquest cas, no hi ha problema en efectuar aquesta activitat però, sí que és veritat, manca una inversió per l'adequació d'aquest espai. La problemàtica és d'inversió mentre la resta de peces estan més que encaixades i pràcticament en funcionament.

El tercer dels casos i possiblement el més difícil de detectar és el tenir un espai adequat per a una activitat immensament gran -o necessària- per a aquesta. La problemàtica recau en el desig per tenir un control sobre de la fauna salvatge -amb unes premisses que no s'entenen- per poder garantir una seguretat poc compatible amb la cura de l'entorn. Potser això queda massa enrevessat: em vinc a referir a un espai tan gran com un Parc Natural on tenim una fauna que es declara invasora i a sobre es descriu com incompatible per a la vida urbana i, a més, es pretén posar mitjans perquè això no succeeixi de la manera natural. En resum per aquest tercer -i últim cas- remarco un espai adequat amb una activitat adequada i una gestió que no és l'adequada segons les necessitats de totes les parts i no només la necessitat urbana i de falsa seguretat.

Crec que és prou evident que en els tres casos tenim les tres variables: un espai per a una activitat - animal, humana o natural respectivament; una problemàtica creixent, econòmica, o inexistent respectivament; i una inversió imprescindible, desitjada, o que cal redirigir respectivament. En els tres casos són les tres variables que indicaven un principi i un objectiu arrel d'una necessitat humana per apaivagar una problemàtica. També en els tres casos són les tres les solucions possibles a aquests tres problemes. Si juguem a la combinatòria surten tres possibles casuístiques, amb tres necessitats diferents i tres actituds per gestionar-les. Escull la teva.

ALEX CUESTA és membre de la PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.