L'escalada repressiva sense frens


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 4/oct/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat, com a municipi independentista que és, reacciona sempre ràpidament davant les agressions de l'Estat espanyol a Catalunya, i el 23 de setembre i l'1 d'octubre passats ho va tornar a fer contra l'intent de criminalització de l'independentisme i dels Comitès de Defensa de la República (CDR) a través d'una Administració de Justícia impròpia d'un Estat democràtic i d'una Guàrdia Civil, que és el seu braç armat.

Al crit de 'Tots som CDR', 'Ho tornarem a fer', 'Fora les forces d'ocupació' i 'L'escalada repressiva no té fre', centenars de santcugatencs van recórrer el centre de la ciutat denunciant els escorcolls i la detenció de nou persones a diferents punts de la geografia catalana sota l'acusació de constituir 'una banda terrorista de caràcter secessionista català'. L'Estat espanyol és tan sapastre, tan matusser en les accions dictatorials que el caracteritzen, que, coneixent el tarannà nacional català, aitals acusacions farien riure per al·lucinants si la situació no fos tan dramàtica i hi haguessin tantes persones exiliades, empresonades o assetjades.

S'acosta el dictat de la sentència pel referèndum de l'U d'Octubre i, com que ja fa dos anys que està escrita i tot el que hem vist fins avui, amb jutges, fiscals, togues, falsos testimonis i acusacions de manual, no ha estat res més una mascarada de cara a l'opinió pública internacional, ara toca vestir-la ambientalment. Només les dictadures guarden dos anys en un calaix una sentència a fi de fer-la pública en el moment que a l'Estat li sembli més oportú per als seus interessos.

Estem parlant d'una sentència redactada amb la tinta de l'odi ferotge i irracional que sempre ha sentit l'Estat espanyol contra els drets nacionals de Catalunya, una sentència necessitada, precisament per això, d'una coartada delirant segons la qual independentisme seria terrorisme. Dissortadament per a l'Estat espanyol, la credibilitat no és un títol d'aquests que dóna la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid, sinó que es guanya amb cultura democràtica i amb un respecte absolut pels drets humans. Un Estat que viola sense escrúpols els drets humans, com fa Espanya, no té cap credibilitat ni cap autoritat, per parlar de justícia. I encara menys per a impartir-la.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.