Networking, quan i com l'hem de fer


  • Comparteix:

lluisa.espin

Lluïsa Espín


Publicat: el 9/oct/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta paraula va aparèixer a la meva vida quan em vaig quedar sense feina. Abans l'havia escoltat, però mai no m'havia aturat a pensar el seu significat concret.

Per fer una definició breu, és un anglicisme que s'utilitza principalment en el món dels negocis i l'emprenedoria i que ve a ser una manera d'establir contactes i fer xarxa de coneguts o possibles clients.

Qualsevol esdeveniment de l'àmbit laboral, empresarial o emprenedor va acompanyat d'una sessió de Networking, havent-se convertit ja en una eina imprescindible.

En sis anys he anat a moltíssims actes d'aquest estil. Quan optes per l'emprenedoria és fonamental donar-te a conèixer en els entorns professionals i laborals per donar-te a conèixer i per fer saber al públic objectiu a què et dediques i què els pots aportar amb la teva activitat professional.

I ara me'n vaig a l'enunciat de l'article, Quan i com hem de fer Networking?

Doncs l'hem de fer sempre, en qualsevol entorn del nostre dia a dia i amb total naturalitat.

Sempre hauríem d'estar en situació de Networking i mostrar-nos tal com som perquè mai no saps a on tens un potencial client o col·laborador. En cap cas hauria de ser una situació imposada o forçada, sinó una actitud de vida. De poc serveix forçar el somriure i el llenguatge corporal en un entorn on vols captar l'atenció dels possibles clients si després en el teu entorn natural, en el teu dia a dia et tornes una persona esquerpa que ni tan sols et saluda a la cua del supermercat.

Jo us animaria a que abans de començar a fer Networking, treballeu tan àmpliament com pugueu la vostra Marca Personal. Aquesta eina la vaig aprendre d'una persona que en el seu dia em va ajudar a descobrir el meu potencial i a partir d'aquí el Networking surt sol, de manera natural i mai no dona una imatge distorsionada de nosaltres.

De la Marca Personal parlarem un altre dia.

LLUÏSA ESPÍN és Organitzadora Professional



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.