Tripartit: No retireu el contenciós contra el Tribut Metropolità!


  • Comparteix:

carles.brugarolas

Carles Brugarolas


Publicat: el 14/oct/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En una nova decisió surrealista de l'actual govern tripartit municipal el tinent d'alcalde d'hisenda, Pere Soler, ha anunciat en premsa (no el ple tal com demanàvem) la retirada del contenciós que l'Ajuntament va interposar contra el Tribut Metropolità (TM) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a instàncies de l'anterior govern.

L'ordenança que regula el TM i va aprovar el tripartit de l'AMB PSC-Comuns-ERC està mal feta perquè no és equitativa. Poden passar una de dues coses: Que contribuents idèntics paguin quantitats molt diferents, fins a uns el triple que els altres en el cas de Sant Cugat, o bé que contribuents molt diferents paguin el mateix. Està en vigor i no es pot canviar per aquest any, a no ser que un jutge la tombi, que és el que vàrem instar.

L'Ajuntament ja va dialogar amb l'AMB, i molt! Vàrem advertir que estava mal feta. Que volíem contribuir, evidentment, que els serveis públics s'han de pagar, és clar! Però ens cal un instrument ben fet, no el nyap que van aprovar. El que cal ara és evidentment seguir dialogant per fer una ordenança ben redactada que entri en vigor el 2020, però mantenint el contenciós perquè si no el nyap persistirà.

Com que obtenir bona informació sobre la recaptació del TM serà missió complicada recomano tothom que estigueu atents quan arribi el rebut, que deu estar al caure. Sobretot si es tracta d'una unitat cadastral creada després de 2005. Compareu-lo amb el rebut d'un altre immoble similar creat anteriorment, molt em temo que hi haurà sorpreses desagradables.

Pateixo especialment pels comerciants, que no gaudeixen del 60% de reducció.

Sap greu haver de dir-ho altre cop. Rectifiqueu, alcaldessa, parlem-ne! Feu cas dels serveis jurídics i econòmics de l'Ajuntament, que per això hi són. Deixem que sigui el jutge qui decideixi si l'ordenança compleix o no els principis bàsics de l'ordenament fiscal. I si podem ajudar, aquí estem!

CARLES BRUGAROLAS és membre de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.