Amnistia i Llibertat


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 15/oct/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La sentència que hem conegut aquest dilluns és un cop molt dur perquè condemna persones pacífiques, que mai han realitzat cap acció violenta, a penes de presó que sumen prop de 100 anys.

Tristesa i indignació. Aquests són els sentiments que ens han acompanyat aquest dilluns. I és que amb aquesta sentència destrossen vides, i intenten criminalitzar i acabar amb un moviment polític, democràtic i pacífic que es vol expressar a les urnes. Ara, més que mai, tenim present el nostre veí i amic Raül Romeva. Després de gairebé dos anys sense llibertat, ara l'han condemnat a 12 anys de presó i veu com les seves esperances en una sentència justa queden en un no res. Raül, t'enviem una forta abraçada. Tu i la teva família no estareu sols, ni tampoc la resta de preses polítiques i presos polítics.

Un sistema democràtic sempre s'hauria de basar en el diàleg, en la mà estesa, en la cerca d'acords i en la voluntat de construir ponts. Per contra, els jutges i fiscals del Tribunal Suprem han actuat de forma acarnissada, venjativa. El poder judicial no és qui ha de resoldre o dirimir sobre temes essencialment polítics. I quan ho fa, és l’exemple del fracàs del la política.

Totes les institucions de Catalunya i de l'Estat han de seure, a dialogar, a cercar solucions per un conflicte que mai ha de tornar a tenir les seus judicials com escenari. Pensem com pensen, la ciutadania ens reclama, ens exigeix, que arribem a acords. I ens ho reclama pel bé de la convivència i la cohesió social, que alguns, pocs però sorollosos, voldrien veure trencada.

Aquesta demanda que aglutina tantíssima gent d'aquest país, independentista o no, només es pot atendre posant les urnes. La democràcia sempre resol els seus conflictes a les urnes. Com a primera mesura d'aquesta voluntat de diàleg, exigim l'amnistia i la posada en llibertat immediata dels nostres companys i companyes.

Com Alcaldessa estic al servei de tota la ciutadania per garantir la justícia social i l'equitat a Sant Cugat. Aquest objectiu és el que aquest consistori també vol preservar. No fer-ho ens aboca a enfrontaments i crispació que posen en perill una convivència que sempre ha estat exemple del país que tenim.

La situació d'excepcionalitat que estem vivint afecta tothom, a la quotidianitat dels pobles i ciutats del nostre país i de totes les persones que hi vivim. Des de l'Ajuntament de Sant Cugat amb el convenciment que l'esforç per dialogar mai és en va i sempre porta fruits, ens comprometem i volem ser un referent de nou en la mà estesa i en la cerca d'objectius comuns que sens dubte ens faran més forts com a ciutat, com a societat madura i també com a país.

MIREIA INGLA és alcaldessa de Sant Cugat i representant d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.