La repressió toca de prop

Lluc Cahís

Lluc Cahís


Publicat: el 22/oct/19
Opinió| Columnes

S'està democratitzant la repressió Estatal, l'abús de poder i la violència institucional. Sempre ha existit, no ens enganyem, de forma més invisible o afectant col·lectius més minoritaris, però sempre ha existit. Darrerament però, cada vegada és més explícita, amb menys complexes i afecta a més gent. Sobretot entre el jovent, qui més qui menys tothom coneix algú que aquests dies l'ha patit, ara hi ha repressió per a tothom!

El jovent de Valldoreix no som una excepció. També hem estat educats amb valors democràtics i de llibertat, i aquests dies molts ens hem mobilitzat per defensar-los malgrat la repressió. Dimecres passat es denunciava a l'Angeleta el cas d'un noi valldoreixenc que havia patit repressió policial, i també el cas de dos militants del Jovent Republicà, entre d'altres.

La indefensió i l'arbitrarietat fan por. És per això que és important comptar amb amistats per cuidar-nos. Però també és important comptar amb col·lectius, partits polítics i organitzacions de suport que ens emparin, ens assessorin i ens ajudin en aquestes situacions. En aquest sentit m'enorgulleix dir que tant a Valldoreix com a Sant Cugat anem sobrats d'organitzacions de suport a qui podem acudir.

Feu-ho, contacteu amb els col·lectius o partits polítics amb qui us sentiu còmodes per protegir-vos de la repressió (fins i tot de forma preventiva). I si s'escau i teniu la força, denuncieu. Denuncieu tota vulneració de drets, perquè si no ho fem, ho estem acceptant com a normal. Però en cap cas, deixem que la repressió ens faci enrere!

LLUC CAHÍS és vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix