Un Halloween empàtic


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 31/oct/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cada any s'està posant més de moda celebrar Halloween. No és rar en aquests dies veure un munt d'animals a les xarxes socials, abillats amb disfresses molt molestes i amb clars signes d'estrès i por.

Hi ha milers de formes de gaudir dels nostres companys... i disfressar no és una d'elles. A més, avui dia hi ha aplicacions estupendes per al mòbil, en què introdueixes una foto de la teva mascota i pots posar-li 'virtualment' la disfressa que més t'agradi. Però si igualment voleu que participi de les festivitat, com a membre de la família que són, caldria tenir en compte aquests consells:

- El primer que cal valorar és quin tipus de peça està acostumat a portar l'animal sense que li provoqui molèsties: abrics, collaret... Tingueu en compte que cridarà l'atenció de la gent i més d'un voldrà acariciar-lo. Si no està acostumat al contacte amb moltes persones o té pors, no li fem passar un mal tràngol

- Quan sortiu a passejar, intenteu evitar les zones amb molt bullici. Presteu molta atenció al seu llenguatge corporal i si observeu que està còmode, content, que no tira les orelles cap enrere, que no mira de reüll, que no fica la cua entre les cames o que refusa caminar. Els premis us poden servir per avaluar el seu estat d'ànim perquè si no vol agafar el que normalment li encanta, és que alguna cosa no va bé

- No pot anar disfressat tot el dia, el mateix que fem quan porta un abriguet o un impermeable. Eviteu màscares, barrets o disfresses que tinguin elements que li facin por, que pengin, sobresurtin o, sobretot, que facin soroll.

- Busqueu alternatives o complements adequats com un collaret, un abric... sense necessitat de disfressar.

Cal tenir especial cura amb els gats perquè són molt sensibles a l'estrès i estan menys acostumats a fer servir peces de roba que els gossos.

Recordeu que l'objectiu d'una festa és que TOTS/ES els que hi participin es diverteixin.

Feliç Halloween!

BIBIANA NAVARRO és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.