Un paquet de solidaritat sota l'arbre


  • Comparteix:

andrea.xaxo

Andrea Xaxo


Publicat: el 14/nov/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tot just fa un any escrivia en aquest mateix diari sobre els animals i el Nadal, i sobre la responsabilitat que recau en cadascun de nosaltres, en cadascun dels nostres petits actes, per fer que aquestes festes també comportin felicitat per a ells. Pretenc que aquest breu escrit esdevingui tan sols una petita píndola, un diminut recordatori que es coli en els nostres calendaris i ens facin aturar-nos, baixar per un moment de l'enorme sínia que és el Nadal que gira sense fre, plena de llums i soroll, que ens enlluerna i ens fa creure que tots els nostres capricis es poden fer realitat.

El Nadal és felicitat, és amor, és fred i caliu alhora, i és solidaritat, en el sentit més ample de la paraula: solidaritat amb els nostres, i també amb els altres, amb aquells amb els qui potser no compartim espècie, però sí maneres de sentir.

Si el teu gos viu al jardí, deixa’l entrar: els animals també pateixen el fred i gaudeixen el caliu d’una llar; si trobes un colom ferit, no l’ignoris i el deixis a la seva sort; si el teu fill vol que els Reis li portin un gos, explica-li perquè el procés per adoptar-ne un (sí, adoptar i no comprar) ha de ser diferent; si un familiar no menja carn, peix o productes d’origen animal, no l’atabalis fent mil preguntes sobre les quals ja saps la resposta: acompanya’l i ofereix-te a trobar un menú que pugui prendre, o fins i tot fes algun plat que tots els convidats pugueu compartir.

Fem que aquestes Festes siguin un espai de felicitat per a tots els que ens envoltin, tots els qui tinguem a prop; ajuda, col·labora, fins i tot pots regalar solidaritat. Fem que aquestes Festes ens facin millors persones, procurant el benestar dels altres, especialment dels més indefensos.

ANDREA XAXO és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.