El Partit Popular, un partit delinqüent


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 22/nov/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 12 de juliol passat, dos mesos després de les eleccions municipals, vaig publicar un article aquí mateix, a Cugat Mèdia, que denunciava l'incompliment de la llei per part del senyor Álvaro Benejam i del Partit Popular, en no retirar els cartells de propaganda electoral, i citava el text de l'article 53 de l'esmentada llei, que diu: 'No es pot difondre propaganda electoral un cop la campanya hagi legalment acabat', tot afegint que les penes a les autoritats i als partits que infringeixin aquestes normes poden ser de tres mesos a un any de presó.

Doncs som al mes de novembre, han transcorregut sis mesos d'ençà de les eleccions municipals, hi ha hagut eleccions estatals, i Álvaro Benejam i el Partit Popular continuen sense retirar els seus cartells de campanya. Com sabem, les eleccions sempre són nefastes per al PP a Catalunya. Sempre, sempre. Ho són en l'àmbit nacional, només cal mirar la seva solitud al Parlament, i ho són en l'àmbit municipal, només cal mirar la solitud del petit municipi de Pontons, a l'Alt Penedès.

Tanmateix, el fet de ser un partit residual, sense cap possibilitat d'arrelar en una terra que odien profundament, no els eximeix de complir la llei que branden els 365 dies de l'any contra Catalunya a través dels mitjans de comunicació com si fos una destral. No és cap llei catalana, sinó la Llei Electoral Espanyola, el que estan desobeint. Estan desobeint la seva pròpia llei, la llei del seu Estat, i, per intentar ser creïbles, cosa absolutament impossible, el primer que haurien de fer és complir-la. I complir-la vol dir que el senyor Álvaro Benejam llogui una escala, s'hi enfili i despengi els cartells electorals amb la seva cara i el seu nom dels fanals de Sant Cugat. Pot començar, per exemple, per l'avinguda de les Corts Catalanes. O potser necessita que hom li recordi les vegades que quan era regidor va emprar la paraula 'llei' com a arma llancívola contra els drets nacionals de Catalunya? Mig any. Fa mig any que Álvaro Benejam i el Partit Popular incompleixen la llei del seu Estat a Sant Cugat.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.