Sant Cugat tindrà càmeres de lectura de matrícules a partir del 2020

Es desinstal·laran algunes de les càmeres de seguretat del centre


  • Comparteix:

La implantació de càmeres de lectura de matrícula a Sant Cugat començarà el 2020. Les primeres, per a les quals es preveu una partida pressupostària, s'instal·laran als accessos dels districtes com a mesura dissuasiva i d'ajut als cossos de seguretat. A més, el municipi tindrà una càmera de lectura de matrícules mòbil, instal·lada en un vehicle. D'altra banda, es desinstal·laran algunes de les càmeres de seguretat del centre.

El motiu, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol a Cugat Mèdia, és que es tracta de càmeres antigues i invasives pel que fa a la privacitat de les persones. Per això es revisaran aquestes instal·lacions en funció dels nivells delinqüencials d'aquests punts i només es quedaran les que estiguin justificades.

Per contra, s'instal·laran càmeres de lectura de matrícula, que són menys invasives, alhora que també serveixen per a estudis de mobilitat, comerç i mediambientals. 'Volem utilitzar càmeres d'alta eficiència i baixa invasivitat', ha afirmat Carol.

La prioritat són els accessos al municipi, especialment als districtes. Amb aquesta tecnologia es registren els vehicles que entren al municipi i en cas que la matrícula coincideixi amb algun fet delictiu alerta.

Aquesta estratègia del nou regidor de Seguretat Ciutadana també descarta altres apostes que tenia previstes l'anterior govern com el dron o robots que patrullen.




Francesc Carol

Les càmeres aniran sobretot als districtes a partir de 2020. Estem ja dotats pressupostàriament. També repassarem les càmeres del centre. Són càmeres antiquades, invasives i potser no justificades.

Francesc Carol

Algunes càmeres quedaran, però només les de mobilitat, però no totes les de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.