092


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 17/des/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La funció pública és moltes vegades més complicada del que pot semblar a primera vista. Potser la part que més costa explicar a la ciutadania és que l'Administració té el seu propi tempus. Al contrari que l'empresa privada, la voluntat de dur a terme diverses accions necessita del compliment d'uns terminis, filtres i controls que fan que les coses tardin més en executar-se del que pot semblar.

I això és bo. De fet, necessari. Estem parlant de diners públics i cal tenir un control estricte del seu ús per evitar malversacions. Això genera que projectes que el govern té al cap no es puguin efectuar amb la rapidesa que la ciutadania voldria. En aquest sentit, cal ser conscients que en els pocs mesos que portem de mandat és difícil que es puguin veure moltes de les iniciatives que portem als nostres programes electorals.

En el cas de Seguretat, cal un temps per tenir l’augment dels agents promès (ara estan a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya fent formació fins el Juny) o el desplegament de càmeres de detecció de matrícules.

Per sort, hi ha accions que no necessiten personal ni pressupost i es poden realitzar amb rapidesa. Un d’aquests casos és la recuperació del 092, el telèfon directe amb la Policia Local. Un objectiu complert que s’ha posat en marxa aquest mes de desembre.

Aquesta decisió ha estat fruit d’escoltar una reivindicació unànime dels agents de policia i dels ciutadans. Tant de bo totes les decisions polítiques fossin tant senzilles de fer com ha estat recuperar el 092. Els agents el demanaven perquè facilita la seva tasca i els ciutadans perquè els hi permet un accés més directe a la nostra policia. En definitiva, una eina més de proximitat amb la policia. Un telèfon que augmenta l’eficàcia de les accions de seguretat i que es complementa amb el telèfon d’emergències 112 que continua fent la seva funció. Una decisió presa fent servir quelcom que els polítics no podem perdre de vista: el sentit comú que (lamentablement) és el menys comú dels sentits.

FRANCESC CAROL és regidor d'ERC-MES de Seguretat Ciutadana, Via Pública i Benestar Animal



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.