Ajuntament de Sant Cugat, ens hi afegim?


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 9/gen/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest mes de gener se celebrarà la Fira Medieval de Parets del Vallès que organitza l'Ajuntament de la població. Aquest cop, però, el consistori ha decidit fer un pas cap endavant i NO utilitzar animals.

Ja fa més de tres anys que entitats animalistes els demanaven que posessin fi a l'exhibició d'aus rapinyaires a la Fira Medieval, per exemple. Les aus es passaven el dia a la plaça, més de 12 hores seguides en exposició, durant tot el cap de setmana, lligades a un pal de fusta, en un entorn sorollós i festiu, amb milers de persones passant per allà per observar-les i fent-s'hi fotos. A més de l'estrès que aquest ambient els provoca, moltes de les espècies que eren nocturnes, s'exhibien el dia sencer, amb el conseqüent perjudici que això té per al seu cicle natural.

Finalment ho han aconseguit! Enguany la regidora de Cultura els ha comunicat la decisió de no utilitzar animals, ni a la Fira Medieval de la Festa Major d'Hivern ni en cap altra celebració municipal. Afegint que es tractava d'una decisió política i que aquesta seria per tant, almenys durant la resta del mandat, la línia política del nou govern.

Quina alegria, tenir un Ajuntament avançat, empàtic i respectuós amb els animals, que no són pas per entretenir, i que vol transmetre a la ciutadania aquests valors!

La societat actual és diferent, ha anat canviant, ha evolucionat, és cada vegada més conscient que els animals mereixen el nostre respecte i consideració en tots els àmbits. Els espectacles amb animals no tenen avui dia cap sentit ni raó de ser.

Així que, Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, 'ciutat amiga dels animals' com li agrada dir-se, sou també prou valents i us uniu a aquesta iniciativa, i a partir d'ara organitzem festes i activitats de lleure sense l'ús d'animals?

BIBIANA NAVARRO és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.