No al decret digital


  • Comparteix:

cristina.paraira

Cristina Paraira


Publicat: el 20/gen/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si ens preguntessin de forma sobtada esperant una resposta ràpida si es pot limitar de forma directa la llibertat d'expressió, el secret de les comunicacions o la llibertat d'informació, segur que tots respondríem que avui en dia, a Europa, amb internet i les noves tecnologies incorporades a la quotidianitat de la nostra vida això és impossible. Doncs una vegada més la realitat ha superat la ficció i això és el que intenta el Reial decret llei 14/2019.

Cal que tots tinguem molt present que el passat mes de novembre es va aprovar per la diputació permanent del Congrés, amb l'abstenció dels Comuns i els vots favorables de PSOE, PP i C's el Reial decret llei 14/2019, pel qual s'adopten mesures urgents per "raons de seguretat pública en matèria d'administració digital, contractació del sector públic i telecomunicacions".

Des de Junts per Catalunya s'ha denunciat aquest Reial decret llei perquè és un precedent molt perillós. L'executiu del Sr. Pedro Sánchez va defugir el legislador, escapant del control parlamentari i del debat que implicaria l'aprovació d'un text com aquest a la cambra baixa.

Però que vol dir o com ens pot afectar aquest Reial decret llei en el nostre dia a dia, perquè entre altres coses cal que tinguem clar que ara ens poden Intervenir el mòbil o poden cessar qualsevol activitat a Internet, sense autorització judicial per motius d'ordre públic. Ordre Públic definit segons la subjectivitat de qui? Pretén també evitar i prohibir la innovació tecnològica, ja que prohibeix a les administracions públiques innovar en determinades tecnologies. El decret va també, en contra de l'apoderament de la ciutadania i de la capacitat d'innovació del Govern de Catalunya. Algú es creu de veritat que tot això es pot aturar? És evident que aturar és difícil, però si pot posar pals a les rodes i acabar portant-nos a tots a una decadència analògica que no volem.

És per això i més, que des de Junts per Sant Cugat hem presentat una moció pel proper Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat en contra d'aquest Decret Digital i esperem que s'aprovi i que Sant Cugat del Vallès es posicioni, igual que s'està fent a altres municipis de Catalunya, dient NO.


Cristina Paraira és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.