Alice en el municipi que fa tard


  • Comparteix:

alba.roig

Alba Roig


Publicat: el 5/mar/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'Alice és una gateta dolça que vam trobar xopa en un toll d'aigua, immòbil, amb el maluc destrossat d'un probable atropellament, sense xip ni família que la busqués, i el pitjor de tot: embarassada (per sort de molt poc temps). Això al mes de febrer! Per ella vam ser-hi a temps.

L'any passat vam publicar un article per ajudar els ciutadans, gent de bon cor del nostre municipi, a prendre decisions encertades si ensopegaven amb cadellets de gat al carrer. Per desgràcia aquest article renova la seva validesa ara ja, molt abans que l'any passat que va ser a l'abril. Aquest canvi climàtic que sembla mentida i que no ens acabem de creure, fa que allò que normalment es desencadena a la primavera, ja sigui aquí ara: gates de carrer gestants i cadells que aviat naixeran si no ho han fet ja. La realitat és que a la PAS ens trobem com el conill blanc del conte de Lewis Carroll: corrent i cridant: 'arribem tard, arribem tard!'.

Pel planeta arribem tard, pels seus habitants arribem tard, i el departament de Benestar Animal del nostre municipi també arriba tard!

La feina que hauríem d'estar fent ara, bé ja fa un mes mínim, no la podem fer perquè no tenim una partida àmplia i en ferm per a captures i esterilitzacions (mètode CES); no tenim una partida àmplia i en ferm per atendre els gats lactants, cadells, ferits, malalts o accidentats; no tenim partida ni permisos per condicionar les colònies censades i crear-ne de noves si cal (la valuosa feina de les alimentadores està desatesa). En conclusió: no tenim instruments per treballar i arribem tard.

A la PAS, com a moltes altres associacions, disposem de recursos molt limitats i som gent voluntària que dedica el temps que pot a ajudar en moltes tasques. Però no arribem ni de bon tros a tot, perquè tampoc podem atendre tothom quan anem pel carrer rescatant cadells, animals perduts, ferits, etc., viatges als veterinaris, fent trucades a la Policia Local i posant instàncies a l'Ajuntament. Això genera frustració en la població que cerca ajuda o consell en aquests actors i de vegades no la rep amb l'agilitat que voldria o que s'escau.

Passen els mesos i necessitem resolucions, taules de treball, canals de comunicació àgils, lideratge, propostes en ferm, partides econòmiques immediates per, com a mínim, pal·liar els problemes d'ara. Aquesta primavera tindrem una explosió de cries de gatets al carrer i no només fem tard sinó que en lloc d'anar endavant farem tres passes enrere.

ALBA ROIG és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.