T'ho estàs perdent!


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy


Publicat: el 3/mar/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

T'ho estàs perdent! Aquest és l'eslògan de la campanya que ha iniciat el Consell Audiovisual Català, amb el suport de la CCMA i la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat. M'encanta. Fantàstic! Ja tocava posar en valor la pràctica esportiva femenina i donar-li veu, espais televisius i radiofònics.

Per aquest motiu i aprofitant que s'acosta el 8 de març, val la pena destacar com és d'important garantir que les dones i especialment les noies adolescents practiquin esport, per plaer o pel simple gust de competir. És essencial, en aquest sentit, garantir la visibilitat de l'esport femení.

Malgrat tot, aquest increment de presència no s'ha de quedar només en la pràctica esportiva. Cal anar més enllà i obrir les entitats a les dones. Cal que les dones siguin presents a les federacions, als equips directius, als arbitratges, als equips tècnics, a les juntes, als equips de coordinació, etc.

Aquestes diferències entre dones i homes en l'àmbit de l'esport ja no són assumibles a aquestes alçades del segle XXI. Cal avançar en un canvi en les relacions de poder i en una manera de fer més global i inclusiva. Hem d'arribar a la paritat en aquest àmbit per garantir també la mirada i l'opció femenina.

També cal destacar la importància del llenguatge i del tracte de superioritat i de displicència que, en aquest món, tenen a vegades determinades persones pel fet de tractar amb dones. I més a vegades si parlem dels mitjans de comunicació. Aquestes són també assignatures pendents.

Queda molta feina per fer, però mica en mica anem despertant la consciència, així que posem-nos-hi, perquè a més de que s'ho estan perdent, s'estan perdent LA MEITAT de l'esport del país! No deixem que passi més temps i canviem-ho! Està en mans de totes i de tots.

GEMMA ARISTOY és regidora d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.