S'aprova per unanimitat el nou emplaçament de la futura escola La Mirada


  • Comparteix:

francesc.duch

Francesc Duch


Publicat: el 11/mar/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat dia 5 de març l'Ajuntament va aprovar per unanimitat el nou emplaçament de l'escola La Mirada. Amb això donem un pas endavant perquè la nova escola sigui una realitat entre finals del 2022 i l'estiu de 2023.

Recordem que l'Ajuntament, malgrat el compromís solemne de l'antic equip de govern de que ja es faria la nova escola, s'ha vist obligat a modificar la seva ubicació perquè l’escollida inicialment quedava dins de la franja de seguretat de la línia ferroviària de RENFE i no complia amb els requeriments i directrius de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat per construir un centre escolar. Davant aquesta realitat que ens vam trobar l’Ajuntament s’ha vist obligat a modificar el planejament i el projecte executiu. Amb el retard i les conseqüents molèsties que això comporta a les famílies i l'alumnat.

Així, la nova escola quedarà integrada dins del Parc Urbà del barri de Volpelleres i molt a prop de l’estació de FGC. Construint-se en un entorn privilegiat que, juntament amb el disseny innovador de l’edificació, es contribuirà a potenciar el projecte educatiu i la qualitat de l’escola.

Actualment s'està modificant la ubicació de les zones d'equipaments i de zones verdes de la parcel·la i ha de quedar clar que la quantitat de m2 de zona verda queda igual.

És important recordar que el Parc de Volpelleres té dues estructures de paisatge: la zona més antiga on hi ha la riera i una vegetació més pròpia de zona boscosa amb més riquesa i biodiversitat i, una zona més nova on principalment hi ha pins. Serà en aquesta zona nova on s'ubicarà la nova escola La Mirada.

La vegetació d'aquesta zona nova haurà de ser retirada, però se'n mantindran els exemplars de més valor ecològic, com les alzines i roures, que es replantaran a la zona on havia d'ubicar-se l'escola inicialment.

Tenim clar que la implantació de la nova escola és una necessitat i una prioritat d’aquest govern i reiterem el suport a les famílies. Seguim impulsant Sant Cugat!



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.