Mirant l'escola La Mirada


  • Comparteix:

joan.puigdomenech

Joan Puigdomènech


Publicat: el 16/mar/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els anteriors governs de l'Ajuntament de Sant Cugat van afrontar el creixement i la planificació de la nostra ciutat que podria haver estat molt diferent del que és ara, assemblant-se a les poblacions veïnes. En aquesta planificació també es van projectar els diferents equipaments educatius que responguessin a les necessitats amb relació al creixement de la ciutat.

Un d'aquests equipaments va ser l'escola la Mirada. Ens vam avançar, treballant amb el Departament d'Educació de la Generalitat perquè la contemplés en la seva planificació i fins i tot avançant el finançament per accelerar-ne la construcció.

Gairebé tots els projectes de consideració, com és la construcció d'una escola, tenen esculls que s'han de superar i sobretot lluitar fins al final. A vegades l'Ajuntament de la ciutat s'ha de plantar davant d'Institucions superiors perquè és l'administració local la que coneix el terreny. Això ho coneixem com la lluita entre 'l'urbanisme de despatx' i 'l'urbanisme a tocar la gent'.

Quan el Projecte de La Mirada entra en la fase d'execució apareix un informe de Protecció Civil que planteja alguns dubtes sobre la ubicació escollida i la seva distància a la línia fèrria. Sigui quin sigui l'equip que governa l'Ajuntament de la ciutat (l'anterior o l'actual) es veu en l'obligació d'afrontar aquest escull.

Algunes escletxes d'aquest informe ens fan pensar que el projecte original es podia haver defensat:

1. L'informe diu expressament que el risc del projecte original està per sota del llindar del risc acceptable per a la població dels organismes internacionals
2. L'horari del transport de mercaderies perilloses és totalment diferent de l'horari de l'activitat docent. A més, el risc podria ser significatiu si es multipliqués per quatre el volum actual de trens de mercaderies
3. Disposàvem per al projecte original d'un termini de 15 anys per a avaluar les condicions de seguretat
4. Aplicant el mateix criteri restrictiu què caldria fer a l'escola Pins del Vallès o a l'institut Leonardo da Vinci?

Ben mirat cal sentit comú en l'aplicació de les normatives, tot vetllant per la seguretat de la ciutadania.

Arribat aquest punt, l'equip de govern actual de la ciutat decideix seguir un altre camí que retardarà la posada en marxa d'aquesta escola. Si aquest és el camí escollit, el nostre grup municipal no en farà cap bandera en contra i ajudarà en tot allò que se'ns demani pel bé de la comunitat educativa i les famílies. Volem que l'escola s'enllesteixi com més aviat millor, que el període transitori en mòduls sigui correcte i que no es provoqui una nova ferida al bosc de Volpelleres

No tindrem una actitud gasiva.
Mirem endavant per l'escola La Mirada

JOAN PUIGDOMÈNECH és regidor de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.