Dones sèniors i tecnologia en temps de la COVID-19


  • Comparteix:

lluisa.espin

Lluïsa Espín


Publicat: el 25/mar/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Per si les dones de la meva generació no havíem tingut prou amb la crisi que ens va afectar pels volts de l'any 2013, ara tenim un nou element que ens posa a prova, no només a nosaltres sinó a tota la població mundial. Com que no em pertoca a mi parlar d'un tema tan global com aquest, ho faré només des de la vessant més local, més de proximitat, dones de Catalunya.

Quantes aplicacions t'has baixat en l'última setmana? Jo me n'he baixat més que en tota la meva vida junta. Els més joves riuran perque per a ells és el més normal. Però les dones de la meva edat, les que estem entre els 50 i els 60 no tenim, en general, costum d'utilitzar gaire aplicacions.

D'un dia per l'altre aquesta pandèmia obliga a fer un canvi en les nostres vides i et diuen, a partir de demà teletreball. Aleshores tornes a casa, amb el portàtil, amb dos o tres icones noves al teu ordinador, amb el teu telèfon intel·ligent i et prepares per treballar com vèiem a les pel·lícules de ciència ficció.

Dilluns al matí obres el teu portàtil, enllaces amb el 'túnel', et connectes al servidor central i dius: Ja està! Ho he aconseguit! Doncs encara no. Encara no te n'has sortit. Ara arriben més instruccions: 'Baixa't l'aplicació per a reunions online', 'Descarregat l'aplicació X per accedir als documents generals', 'Puja els documents al núvol'. Aquestes i d'altres expressions són les que ens estan acompanyant en els últims dies.

Sort en tinc que la tecnologia m'agrada i mai no m'ha fet enrere, però penso en les dones, amigues meves, veïnes, companyes de caminar i moltes altres que davant el mòbil et diuen que no saben com utilitzar-lo i que només el tenen per a les quatre aplicacions bàsiques, o sigui trucar, fer fotos, whatsapp i poca cosa mes. No vull pensar com s'ho estaran passant!

Tot això és només per dir-vos que la tecnologia va arribar per quedar-s'hi i tot i que aquest maleït virus ens està fent molt de mal, sort en tenim de la tecnologia que ens acompanya i ens facilita moltíssim la comunicació en aquests moments tan complicats i intensos.

Dones sèniors, no us deixeu atrapar per la tecnologia. Aprofiteu ara que esteu a casa per demanar a qui estigui al vostre costat a posar-vos les piles perque va de debò, sense formació en les noves tecnologies no anirem enlloc. Per tant, tenim l'oportunitat d'adquirir un aprenentatge en temps de confinament.

LLUÏSA ESPÍN és Organitzadora Professional



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.