Seguretat i confinament


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 7/abr/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Són dies terribles de confinament, contagis i morts. Moments en els què vivim situacions que mai no haguéssim cregut que podríem arribar a conèixer. Des de la regidoria de Seguretat i comptant amb l'inestimable suport de la Junta de Comandaments de la Comissaria i dels representants sindicals, hem aplicat diverses mesures per garantir les millors condicions de treball per a la nostra policia mentre duri aquesta pandèmia.

Hem dotat a tots els cossos d'emergència, tant Policia Local com Protecció Civil i ADF, de les mesures de protecció adequades; mascaretes homologades, guants, ulleres protectores i gel desinfectant, perquè puguin dur a terme la seva tasca amb el mínim risc possible. També hem canviat els horaris habituals implantant un horari especial de 12 hores per torn durant 7 dies seguits i 14 dies de descans. Això permet que els agents es confinin a casa dues setmanes; el temps d'incubació de la Covid-19. A aquestes mesures cal afegir la desinfecció dos cops al dia, per cada torn, dels cotxes policials i dels vestuaris. L'entrada de la majoria dels efectius es fa espaiosament per evitar el contacte entre els dos torns i, per tant, minimitzant el contagi. També, i de manera extraordinària, les patrulles es fan amb un sol agent per poder també minimitzar el contacte i augmentar el nombre de patrulles al carrer.

Tota una sèrie de mesures destinades a minimitzar els riscos i garantir que Sant Cugat tingui el màxim d'efectius policials disponibles. Però totes aquestes mesures no serien res si no comptéssim amb la capacitat d'entrega i de treball dels homes i dones que formen part de la policia de Sant Cugat. Uns agents que han acceptat un esgotador torn de 12 hores seguides durant set dies per poder garantir la seguretat de la nostra ciutat. Que reparteixen, juntament amb Protecció Civil, material de protecció a les diverses llars d'avis i centres de salut. Que patrullen els nostres carrers per vigilar el compliment del confinament. I que, a més, tenen l'energia i les ganes per anar a felicitar els aniversaris dels nens i nenes d'aquesta ciutat.

Aquesta actitud és la que ens recorda que serà la nostra capacitat de sacrifici i de solidaritat la que farà que puguem sortir victoriosos d'aquesta crisis. Serveixi aquest article de reconeixement i agraïment a la tasca dels nostres agents de policia i de Protecció Civil i Emergències. Amb homes i dones així, guanyarem. Sense dubte!

FRANCESC CAROL és regidor d'ERC-MES de Seguretat Ciutadana, Via Pública i Benestar Animal



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.