Tornada a l’escola?


  • Comparteix:

sandra.casat

Sandra Casat


Publicat: el 13/abr/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dimarts comença el tercer trimestre de l'escola, un tercer trimestre que recordarem moltes de nosaltres i del que en parlarem durant anys. Vam acabar les classes sobtadament el passat 12 de març i, 32 dies després, la vida de les famílies ha canviat. Cadascú de nosaltres hem passat les jornades com hem pogut i ens hem anat ubicant de mica en mica.

Ara se’ns presenta un nou repte, intentar donar i rebre classes a través d'una pantalla on, a un costat de la pantalla hi tenim nens, nenes i joves en situacions molt diverses com: l'alumnat que pot tenir acompanyament de la família per fer el seguiment escolar, d'altres que acaben d'arribar al país, aquelles i aquells que tenen mares i pares teletreballant, alumnes que no disposen de connexió a internet o d'un espai físic a casa perquè viuen a una habitació... i, a l'altre costat de la pantalla hi trobem a mestres, professores i professors teletreballant, si és que disposen d'internet i ordinador a casa, amb famílies a càrrec, buscant estratègies per arribar al seu alumnat i sense poder atendrel's com fins ara. 

I és que l'escola, tal com ha funcionat fins al 12 de març, no és un espai que es pugui transportar a la situació actual, com tampoc es pot fer amb la majoria de les altres situacions que estem vivint. L'escola que vam tancar el 12 demarç és un espai on tothom té les mateixes oportunitats i on es pot compartir entre iguals, on conversem per aprendre.

Crec que és moment d'adaptar-se sense forçar i sense voler viure-ho tot com ho vivíem abans, ja que la situació és molt diferent i cada família la viurà en la intimitat de casa seva, de la manera que li sigui possible i amb els recursos econòmics, emocionals, tècnics i socials que tingui al seu abast. 

Dimarts comença un tercer trimestre que totes i tots recordarem i del que en parlarem durant anys, i jo em pregunto, què volem recordar d'aquests dies? Què en volem treure de tot aquest procés?

Jo vull pensar que de tot això n'aprendrem alguna cosa, que aprendrem que cal tota la tribu per educar a un infant i que ara mateix ens cal tota la tribu per tornar a obrir la porta, mirar-nos als ulls i poder-nos dir que allò que vam viure la primavera del 2020 ens ha portat fins a una nova manera de viure.


SANDRA CASAT és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.