Cal posar-se a treballar ara


  • Comparteix:

marta.guardia

Marta Guàrdia


Publicat: el 16/abr/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Família, amics, coneguts, plans de futur, rutines, feina... la covid-19 s'ha endut per davant massa coses per fer-ne una llista i no oblidar res.

Diuen que ens esperen temps complicats a molts nivells i, malgrat que hi posem optimisme, hi ha coses que requeriran més que bona fe i ganes. Moltes famílies quedaran exposades i necessitaran un cop de mà per sortir endavant. Moltes associacions sense ànim de lucre que durant tant de temps i amb tant d'esforç han ajudat i arribat allà on l'administració no ho feia, es veuran greument afectades i la seva tasca quedarà compromesa per la falta de recursos. Moltes ja estaven acostumades a la precarietat d'ajudes però ara la cosa passa a un nivell més, un nivell que esdevindrà insuportable. Si aquestes entitats han de deixar la seva activitat, qui assumirà la tasca que feien? Qui hi posarà el coneixement, els voluntaris, les despeses...? És temps d'ajudar els qui ajuden i recordar que és un suport que va en benefici de tots.

I de tot el que es veurà afectat, sempre hi ha qui queda al final de la cua. Un exemple? Els (altres) animals. Començarem a veure com, a les protectores, augmenten el nombre d'arribades de gossos, gats, fures, conills... Potser, abans no arribi aquest moment que s'ajuntarà amb la temporada d'estiu (època terrible pel que fa als abandonaments) i entrem en col·lapse, hauríem de demanar als càrrecs pertinents del nostre consistori que facin un exercici de proactivitat i evitin que s'arribi al què ja és un desastre anunciat. Aquí van algunes propostes:

- Creació d'un fons d'ajuda per a les famílies sense recursos per ajudar amb aliments i atenció veterinària. Per si algú a la sala està pensant que els diners haurien de ser per a coses 'més importants', sapigueu que els animals que s'abandonen al nostre municipi suposen costos més elevats que també ha d'assumir l'Ajuntament
- Campanyes de sensibilització en contra de l'abandonament i promoció de les adopcions responsables
- ESCOLTAR i facilitar la feina a les entitats locals que, amb la seva tasca, ajuden a evitar el col·lapse de les protectores
- Crear un xarxa de veterinaris solidaris a la ciutat que puguin oferir preus més ajustats per a famílies que ho necessitin
- Fomentar i facilitar l'esterilització i xipat de gossos i gats
- Atenció de dubtes i informació per a persones que conviuen amb altres animals i que pugin necessitar assessorament per evitar situacions límit que derivin amb abandonament.

Es pot fer molt que evitar que les protectores es desbordin amb tot el això comporta. Només cal voluntat i posar-se a treballar.

MARTA GUÀRDIA és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.