Mai més corruptes a Sant Cugat


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 8/mai/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Es confirma el que ja intuíem. Convergència va robar també als santcugatencs. Et va robar a tu, a la teva família, als teus amics i coneguts. L'honorable dreta catalana del seny deixa petjada també al que era el seu feu polític. Una petjada en forma del ja famós 3%, aquella comissió tan necessària per un partit que feia dels tripijocs una forma de parasitar les institucions.

I és que la sentència sobre la propina que van rebre CDC, Millet i Montull de 167.000€ per l’adjudicació del PAV3 aquí a Sant Cugat és ferma. Una mossegada més dels centenars de milers d'euros que aquest partit va robar de forma sistemàtica durant anys arreu del territori. D'aquesta comissió irregular, Convergència se'n va embutxacar uns 100.000€: gairebé el mateix que el total d'ajuts a l'habitatge que es van donar amb els pressupostos anteriors a la ciutat. Les prioritats clares.

Honestament, resulta frustrant com la corrupció dels partits polítics no passa tota la factura que hauria de passar-los. Si bé és un tema que indigna, no cala prou fons en la població com per castigar-los amb l'ostracisme més absolut. Potser és que ens cal reflexionar una mica més al voltant de què suposa realment que un grup de mafiosos disfressats de polítics ens robi els calers a la població.

Només un parell d'apunts. En primer lloc, hi ha una qüestió estructural que té a veure amb la qualitat democràtica de les institucions. Quant menys control democràtic tenim -les persones- de les administracions públiques, més fàcil és fa governar sense transparència. Per tant, indignem-nos perquè el taulell de joc tal i com està, no ens afavoreix, democràticament parlant. Caminar vers una societat justa no és compatible amb un sistema a qui no li preocupa la proliferació de corrupteles. En segon lloc, hi ha la qüestió del dopatge polític. El finançament dels partits, les donacions d'empreses i lobbies, però l'irregular del què ara parlem, dopa i adultera la democràcia. Els mafiosos que parasiten les institucions aconsegueixen perpetuar-se als comandaments, en part, perquè tenen més diners per fer més campanyes, per contractar més gent, per fer publicitat, per tenir opinadors a sou, etc. Per tant, indignem-nos perquè, entre d'altres coses, amb diners públics guanyen eleccions, es fan forts i manen contra els interessos de la majoria. És una estafa majúscula.

Finalment, i tornant al municipi que ens ocupa, fóra bo que l'antiga convergència, que encara és present en molts càrrecs electes dels seus hereus dretans actuals, se'n fes càrrec de tot plegat. Fóra bo que ho reconeguessin. Això no és cap cortina de fum i ningú es creu que al sector convergent i postconvergent ningú en sàpiga res. No som idiotes. Torneu la pasta i demaneu disculpes, com a mínim. Mai més lladres a Sant Cugat.

MARCO SIMARRO (CUP-PC) és regidor de Participació i Barris i Joventut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.