1r any de mandat: objectiu iniciat


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 17/jun/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El primer any de mandat progressista i d'esquerres després de 32 anys de Convergència i de la dreta s'ha exhaurit ja.Un any marcat per molts incidents i condicionants externs que han posat a prova la solidesa del govern, però també de la bronca constant provocada d'aquells que creuen que el govern és una usurpació de la seva propietat.

Inundacions, ventades, processisme i pandèmia han estat alguns dels entrebancs que han condicionat la posada en marxa del nou govern. La direcció i el rumb de l’acció de govern. No ha estat fàcil i no està sent plàcid, però aquí estem. Prenent decisions importants per al present i per al futur d’una ciutat tan complexa com la nostra, amb barris i districtes molt diferents, diversos i desiguals entre ells.

Decisions preses en poc temps per fer front a situacions poc explicables fins ara. Qui ens hauria de dir que la preocupació d’un govern local estaria a proporcionar els EPI als seus treballadors o treballadores o desinfectar les residències privades a més de la pública, o adequar les normatives al distanciament social, o proveir-se de recursos per atendre milers de persones a través de serveis socials, o planificar i lluitar contra l’escletxa digital, o tancar les instal·lacions públiques, parcs i àrees de joc infantil, o que ens passaríem tres llargs mesos confinats. Sens dubte un daltabaix en el dia a dia de milions de persones al planeta, també al nostre municipi.

Però aquest govern ha tingut la mirada posada a facilitar la vida de la ciutadania i ho ha fet sense mesurar els recursos que hi posava i que hi posarà per mitigar els efectes de la COVID19. Hem demostrat que els entrebancs no són impediment per continuar planificant la transformació de Sant Cugat, amb un pressupost que recull un increment en inversió social, que proposa polítiques alternatives en matèria d’habitatge, que augmenta les partides per a la lluita contra el canvi climàtic i un esforç inversor per millorar la qualitat de vida i el manteniment de la ciutat, així com potenciar serveis municipals en un estat decadent i insuficient. En definida, un pressupost que dona resposta no només a les necessitats de la ciutat, sinó també a la factura de la pandèmia, de present i de possible futur.

D'aquí a poques setmanes podem dir que tindrem enllestit el nostre full de ruta, el pla estratègic de mandat on marcarem les pautes de la nostra acció de govern. També enllestirem els treballs de consens de proposta de més mesures per afrontar la COVID19, així com un pressupost tancat per al 2020 i començar a treballar ja el del 2021, i tot això sense que s’aturés la gestió diària de l’Ajuntament.

Crec que seria enormement injust que no agraíssim entre tots i totes la feina que han desenvolupat tots els i les professionals municipals: des de tots els serveis, però especialment aquells que han estat al carrer, Policia Local, Protecció Civil, agents de civisme, brigada municipal i els serveis de neteja i desinfecció. També a tots aquells que no depenen de l’Ajuntament com són els professionals sociosanitaris i també del tanatori i cementiri. No abaixem la guàrdia que això malgrat que ho superarem, encara no ha acabat.

També una gratificació i felicitacions a totes les i els companys del govern, que hem estat a l'alçada, que amb les decisions preses hem demostrat que el canvi de rumb i de tarannà a la ciutat era possible, en especial a l’alcaldessa, Mireia Ingla (d’ERC) i a la tinenta d’alcaldia Núria Gibert (de la CUP) per haver teixit i facilitat també aquesta complicitat entre les diferents forces polítiques del govern.

Com no pot ser d’una altra manera, agrair molt especialment els regidors del PSC, l’Elena Vila, en Jose Gallardo i la Pilar Gorina per haver treballat tant de valent aquest primer any, un grup amb molta fortalesa que ha sabut entomar el repte, amb una capacitat de gestió que va molt més enllà del què es veu, que traspua companyerisme, il·lusió, ganes i acumulant dia a dia expertesa.

I tot això no s’hagués pogut fer sense el suport de l’equip del grup municipal, dels que hi són, però també d’aquells que ja no hi són però hi han contribuït al llarg dels darrers cinc anys, que han empès i han donat suport a totes les actuacions i accions i han ajudat a poder estar on estem al dia d’avui. També no s’hagués pogut arribar fins aquí si no hagués estat per la força del PSC de Sant Cugat, però també de la comarca i en l'àmbit nacional. Tots els companys i companyes que en menor o en major grau hi han contribuït, alguns malauradament ja no hi són, però altres en gran manera han ajudat a construir el projecte que ens permet avui transformar el municipi, i hi han estat a les 'verdes i a les madures', amb constància i tenacitat amb l’orgull de ser socialista i del PSC.

No defallirem en defensar els valors comuns de l’esquerra en aquest govern: justícia social, feminisme i ecologisme. Tenim tres anys per davant de mandat, continuem.

PERE SOLER és primer secretari del PSC de Sant Cugat i el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.