Compartim l'orgull


  • Comparteix:

borja.aitor.arriaga

Borja Aitor Arriaga


Publicat: el 29/jun/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El cap de setmana passat, vaig retrobar-me amb un grup d'amics al voltant d'una barbacoa mentre parlàvem de com havia anat el confinament i la vida en general. Per algun motiu, les paraules del músic malagueny Pablo Alboran van ser tema de conversa entre nosaltres.

Jo no crec que sigui necessari que digui que és homosexual va dir una de les meves amigues. Em fa ràbia que hagi de dir-ho en públic va continuar un altre.

No entenc que ho faci ara van seguir alguns. Sigui com sigui, el famós cantant havia decidit fer-ho públic i compartir-ho amb tothom.

Afortunadament, haureu notat que el meu entorn és el que es coneix com a gayfriendly -persones que no mostren cap mena de sentiment contrari vers les persones LGTBI.

Tanmateix, no vaig poder deixar de dir-los que segurament les seves paraules són més necessàries que mai.

Seguim patint discriminació, violència al carrer i a les escoles, seguim tenint la necessitat de sortir de l’armari amb la família, amics i a la feina, i un llarg etcètera que ens fa viure la nostra orientació sexual i identitat sexual diferent de les persones heterosexuals.

Necessitem molts referents d’èxit que segueixin compartint el seu orgull amb la resta del món.

Necessitem que la diversitat sexual es visqui amb normalitat a les aules catalanes i protegir els menors del bullying.

Perquè mentre a Catalunya, el nostre Parlament aprovava la Llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, encara avui, existeixen 13 països al món que contemplen la pena de mort i més de 70 que castiguen amb presó, segons dades d’Amnistia Internacional.

Ens queda molt camí per recórrer encara. Pengem totes i tots, la bandera irisada als balcons i mostrem al món que Sant Cugat és una ciutat que estima a totes les persones. Fem d’aquest 28 de juny de 2020 un Orgull compartit.

BORJA AITOR ARRIAGA és membre de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.